Campings in het zuidwesten van Amerika

Dit zijn de mooiste campings in West Amerika

Kamperen in Amerika is fantastisch. Maar wat zijn de mooiste campings? In deze blog een overzicht van mijn favoriete campings in West Amerika.

Mather Campground, Grand Canyon National Park (Arizona)

Mather Campground
Mather Campground in Grand Canyon National Park.

Kamperen op loopafstand van de Grand Canyon? Dan is het goed om een plekje te bemachtigen op de Mather Campground. Hoewel het een gigantische camping is, voelt dat niet zo zodra je plaatsje hebt gevonden. De plaatsen zijn erg ruim en je staat midden in het bos.
Geopend Het hele jaar. Reserveren is wel verstandig in het tussen 1 maart en 30 november.
Reserveren vanaf 6 maanden van te voren via deze website.
Geschikt voor Zowel tent als camper.
Kosten $18 per nacht.

Wahweap Campground, Page (Arizona)

Wahweap Campground
Kamperen in de woestijn: Wahweap Campground in Page.

Wahweap Campround ligt vlakbij het dorpje Page. De ideale uitvalsbasis om de Horseshoe Bend en Antelope Canyon te bezoeken. Vanaf de Wahweap Campground loopt je zo naar Lake Powell, waar je lekker kunt zwemmen. Ook kun je bootjes huren om te gaan varen.

De camping ligt midden in de woestijn en het kan er daardoor (vooral in de zomer) erg warm worden. Toch is het een prachtige camping met vanaf iedere plek een mooi uitzicht. En als je geluk hebt, dan kun je hier ’s nachts de melkweg zien. Naast ruime kampeerplaatsen heeft deze camping ook gratis wifi voor hotelgasten.

Geopend het hele jaar.
Reserveren via deze website.
Geschikt voor Zowel tent als camper.
Kosten $26.

Fruita Campground, Capitol Reef National Park (Utah)

Fruita Campground
Fruit plukken en kamperen in Capitol Reef National Park.

Van alle campings in West Amerika was de Fruita Campground in Capitol Reef National Park een van de allermooiste waar ik ooit verbleef. De camping ligt midden in een groene vallei tussen de rode rotsen. In de vallei vind je ook diverse boomgaarden, waar je gratis fruit mag plukken (alleen om ter plekke op te eten). ’s Avonds en ’s ochtends lopen de herten langs je tent, volop genieten!

Geopend het hele jaar.
Reserveren Voor een verblijf tussen 1 maart en 31 oktober kun je vanaf 6 maanden van tevoren een plekje reserveren via de officiële website. Voor de andere maanden is het first come, first serve.
Geschikt voor Zowel tent als camper.
Kosten $20 per nacht.

Sunset Campground, Bryce Canyon National Park (Utah)

Sunset Campground Bryce Canyon
Kamperen op loopafstand van een van de mooiste landschappen in West Amerika.

Sunset Campground ligt op loopafstand van het beroemde amfitheater van Bryce Canyon (prachtig gezicht als de zon op komt). De camping ligt op een perfecte plek om als uitvalsbasis te dienen voor een geweldige wandeling in de canyon.

De Sunset Campground is redelijk vergelijkbaar met de Mather Campground bij de Grand Canyon, maar ligt nog dichter bij de canyon. De plaatsen zijn erg ruim en je staat midden in een bos. Het kan er ’s nachts behoorlijk koud worden (ook in de zomermaanden), dus zorg voor een warme slaapzak.

Geopend Half mei tot half oktober (dit wisselt per seizoen, dus check de website voor je gaat).
Reserveren Een plaatsje reserveren kan vanaf 6 maanden van te voren. Reserveren kan via deze website.
Geschikt voor Zowel tent als camper.
Kosten $20 voor een tentplaats en $30 voor een camperplaats.

North Pines, Yosemite National Park (Californië)

Steller's Jay
Regelmatig geziene gast op de North Pines Campground: Stellar’s Jay.

De beste uitvalsbasis voor een bezoek aan Yosemite National Park is Yosemite Valley. Hier zijn een aantal gigantische campings te vinden, Upper Pines, Lower Pines en North Pines. North Pines is de kleinste van de drie en ligt aan de andere kant van de Merced rivier, waardoor het hier iets rustiger is.

De camping ligt midden in het bos en is omgeven door hoge granieten rotswanden. Omdat er in Yosemite zware beren rondlopen, heeft elke plek een bearbox, waar je al je eten en toiletspullen (ze ruiken alles) in op moet bergen. Naast de camping is een halte voor de shuttlebussen, die je naar iedere plek in Yosemite Valley kunnen brengen.

Geopend Half april tot half september (let op: de openingstijden wisselen ieder jaar, dus check altijd de officiele website voor de meest up to date informatie).
Reserveren Een plekje reserveren voor de campings in Yosemite is een must, de plekken zijn in no time allemaal weg. Reserveren kan zo’n vier tot vijf maanden van te voren, exacte data kun je vinden op de officiële website. Meer over Yosemite National Park en het reserveren van een plekje op deze camping kun je lezen in het artikel Yosemite National Park: praktische tips & de mooiste bezienswaardigheden.
Geschikt voor Zowel tent als camper.
Kosten $26

Jumbo Rocks, Joshua Tree National Park (Californië)

Jumbo Rocks Campground - Joshua Tree National Park
Kamperen in zo’n landschap is echt fenomenaal.

Op de Jumbo Rocks Campground heb je echt het gevoel dat je weg bent van de wereld. De plekken zijn groot en je zit niet te dicht op andere kampeerders. De camping ligt in een gebied vol gigantische stenen (weet je ook meteen waar de naam vandaan komt) en je kunt van de campground zo naar de beroemde rotsformatie Skull Rock lopen. ’s Nachts wordt je hier getrakteerd op een belachelijk mooie sterrenhemel (in sommige maanden kun hier je zelfs de melkweg zien).

Geopend het hele jaar (maar het kan in de zomermaanden erg warm worden)
Reserveren is verplicht tussen eind augustus en begin juni en kan via deze website. Je kunt vanaf 6 maanden van tevoren reserveren. In de overige maanden is het first come, first serve.
Geschikt voor Zowel tent als camper.
Kosten $15
Let op er is geen stromend water op de Jumbo Rocks Campground. Zorg dus zelf voor (flessen) water en neem genoeg mee.

Kirk Creek Campground, Big Sur (Californië)

Kirk Creek Campground
Jammer dat het zo mistig was, anders hadden we een geweldig uitzicht op de oceaan.

Tot slot wil ik graag nog een hidden gem met jullie delen: de Kirk Creek Campground aan US Highway 1 (Big Sur). Met slechts 32 plekken, was dit de kleinste camping die ik tijdens een roadtrip bezocht in West Amerika. In potentie een prachtcamping, bovenop een klif aan Highway 1. Ik had een van de mooiste plekken gereserveerd, met een fenomenaal uitzicht op zee. Helaas was het net de dag dat we daar stonden enorm mistig en hebben we helemaal niet van het uitzicht kunnen genieten. Toch denk ik dat deze camping veel potentie heeft, dus zou hem zeker niet overslaan als je gaat kamperen in het Westen van Amerika.

Geopend het hele jaar
Reserveren kan vanaf 6 maanden van tevoren via deze website.
Geschikt voor Zowel tent als camper.
Kosten $35
Let op er is geen stromend water op de Kirk Creek Campground. Je moet er dus zelf voor zorgen dat je water bij je hebt.

Kaart: campings in West Amerika

Alle bovengenoemde campings in West Amerika kun je terugvinden op deze kaart:

Dit waren mijn favoriete campings in West Amerika. Heb jij al eens gekampeerd in deze regio? Zo ja, wat waren jouw favoriete campings?

Meer weten over reizen in West Amerika?

Lees dan ook deze artikelen:
Hoe & wat: kamperen in Amerika
Dit zijn de mooiste campings in West Amerika
Wat zijn de kosten van een rondreis in het zuidwesten van Amerika?

Laatste update: mei 2020

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.