• Menu
 • Menu
Campings in het zuidwesten van Amerika

De 5 mooiste campings in het zuidwesten van Amerika

Jullie weten het inmiddels wel: ik vind kamperen in Amerika echt fantastisch. Maar welke campings zijn nou echt heel gaaf? Ik neem je mee en deel mijn favoriete campings in het zuidwesten van Amerika.

This article is also available in English.

Mather Campground, Grand Canyon National Park (Arizona)

campings in het zuidwesten van Amerika
Mather Campground is een mooie camping op loopafstand van de Grand Canyon. Hoewel het een gigantische camping is, voelt dat niet zo. De plaatsen zijn erg ruim en je staat midden in het bos.
Geopend het hele jaar
Reserveren vanaf 6 maanden van te voren via deze website
Kosten $18

Wahweap Campground, Page (Arizona)

campings in het zuidwesten van Amerika
Wahweap Campround is de enige camping in deze lijst die zich niet in een nationaal park bevindt. Toch is het zeker geen slechte locatie, je loopt namelijk zo naar Lake Powell, waar je lekker kunt zwemmen. Het is midden in de woestijn en het kan er daardoor (vooral in de zomer) erg warm worden. Toch is het een prachtige camping met vanaf iedere plek een mooi uitzicht. En ‘s nachts kun je hier de melkweg zien.
Geopend het hele jaar
Reserveren via deze website
Kosten $26

Fruita Campground, Capitol Reef National Park (Utah)

campings in het zuidwesten van Amerika
De Fruita Campground in Capitol Reef National Park is misschien wel de allermooiste camping in het zuidwesten van de Verenigde Staten. De camping ligt midden in een groene vallei tussen de rode rotsen. In de vallei vind je ook diverse boomgaarden, waar je gratis fruit mag plukken. ‘s Avonds en ‘s ochtends lopen de herten langs je tent, volop genieten!
Geopend het hele jaar
Reserveren Voor een verblijf tussen 1 maart en 31 oktober kun je een plekje reserveren via de officiële website. Voor de andere maanden is het first come, first serve.
Kosten $20

Sunset Campground, Bryce Canyon National Park (Utah)

campings in het zuidwesten van Amerika
Op loopafstand van het beroemde amfitheater van Bryce Canyon (prachtig gezicht als de zon op komt), vind je Sunset Campground. Deze camping is redelijk vergelijkbaar met de Mather Campground bij de Grand Canyon, maar ligt nog dichter bij de canyon. Het kan er ‘s nachts behoorlijk koud worden, dus zorg voor een warme slaapzak.
Geopend Half april tot half oktober
Reserveren Er zijn 20 plaatsen te reserveren vanaf 6 maanden van te voren. Voor de rest is het een first come, first serve camping. Reserveren kan via deze website.
Kosten $20

North Pines, Yosemite National Park (Californië)

campings in het zuidwesten van Amerika
In Yosemite National Park zijn een paar gigantische campings, waarvan North Pines de kleinste is. De camping ligt in Yosemite Valley, midden in het bos. Links en rechts zie je hoge granieten bergwanden. Omdat er in Yosemite beren voorkomen, heeft elke plek een bearbox, waar je al je eten en toiletspullen (ze ruiken alles) in op moet bergen. Naast de camping is een halte voor de shuttlebussen, die je naar iedere plek in Yosemite Valley kunnen brengen.
Geopend Eind maart tot half november
Reserveren Erg aan te raden, het bemachtigen van een plek om deze campings is net zoiets als russische roulette. Een uitgebreide uitleg kun je lezen in mijn blog Hoe & wat: Reistips Yosemite National Park. Reserveren kan zo’n vier tot vijf maanden van te voren, exacte data kun je vinden op de officiële website.
Kosten $26

Heeft potentie: Kirk Creek Campground, Big Sur (Californië)

campings in het zuidwesten van Amerika
Na de 5 toppers, wil ik toch graag een zesde camping toevoegen, die veel potentie heeft als mooie camping. Met slechts 32 plekken, was dit de kleinste camping die ik bezocht in Amerika. In potentie een prachtcamping, bovenop een klif aan Highway 1. Ik had een van de mooiste plekken gereserveerd, met een fenomenaal uitzicht op zee. Helaas was het net de dag dat we daar stonden enorm mistig en hebben we helemaal niet van het uitzicht kunnen genieten. Toch denk ik dat deze camping veel potentie heeft, dus zou hem zeker niet overslaan als je gaat kamperen in het zuidwesten van Amerika.
Geopend het hele jaar
Reserveren kan vanaf 6 maanden van tevoren via deze website
Kosten $35
Let op wegens de afsluiting van de Highway 1 is deze camping momenteel alleen te bereiken via de noordkant.

Meer weten over kamperen in de Verenigde Staten?

Lees dan ook deze blog: Hoe & wat: Kamperen in de Verenigde Staten.

Heb jij al eens gekampeerd in het zuidwesten van de Verenigde Staten? Zo ja, wat waren jouw favoriete campings?

De 5 mooiste campings in het zuidwesten van Amerika

De 5 mooiste campings in het zuidwesten van Amerika

De 5 mooiste campings in het zuidwesten van Amerika

Share it!
 • 17
 • 2
 •  
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  21
  Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.