New York_ op de fiets door Manhattan _ Reisverslag Canada & Amerika #5

New York: op de fiets door Manhattan | Reisverslag Canada & Amerika #6

Tijdens onze tweede dag in New York gaan we op de fiets door Manhattan en genieten we van een fantastische uitzicht op de stad vanaf Top of the Rock.

Op de fiets door Manhattan

Tijdens het ontbijt zien we op het nieuws dat er een extreme heat warning is afgegeven voor vandaag. Het zal zo’n 34 graden Celcius worden en aanvoelen als 40. Gisteren hadden we een onwijs toffe en drukke eerste dag in New York en toen was het al ongelooflijk warm. Daarom besluiten we dan ook om het vandaag wat rustiger aan te doen.

We gaan deze keer niet wandelen, maar op de fiets. Je hebt in de stad overal citibikes staan, die je zo kunt pakken en dat is ideaal. Je moet ze alleen ieder half uur inleveren op een docking station (anders is het heel duur), maar dat is een goede stok achter de deur om de airco in de vluchten en niet te snel te veel willen zien en doen.

Op de fiets door Manhattan is wel even wennen. Er zijn niet overal fietspaden en vrijwel alle straten zijn eenrichtingsverkeer. Maar vanuit ons hotel zijn we vrij snel in Midtown Manhattan. We gaan daar nog even de New York Library in voor wat souvenirs.

We ploffen neer op een stoel in Bryant Park. Je hebt hier overal tafels en stoelen die je zo kunt gebruiken, superhandig. In het park zijn ze net bezig met een Broadway showcase, waar steeds mensen op een podium staan om een musical te promoten. Prima om zo even te relaxen!

Na de lunch lopen we naar Grand Central Station, wat een indrukwekkend station!

Grand Central Station

Fietsen in Central Park

Daarna pakken we weer een fiets en gaan we naar Central Park. Dat is nog wel een spannende tocht dwars door Manhattan, tussen de gele taxi’s over een vierbaansweg. We maken onderweg een paar korte stops aan de Upper East Side en de Upper West Side om de fiets even in een dock te zetten en weer om te wisselen. Het is inmiddels loeiheet en bewolkt, hierdoor maken we niet zoveel foto’s. We stoppen eigenlijk vooral gestopt om water te drinken.

Aan het eind van de middag stallen we de fietsen vlakbij Times Square, waar we nog even wat shoppen en eten hebben. We moeten nog even wachten voor ons volgende hoogtepunt (letterlijk) in New York: een bezoek aan de Top of the Rock.

Hoogtepunt in New York: Top of the Rock

Maanden geleden hebben we deze activiteit al geboekt en nu is het eindelijk zo ver! Als je in New York bent, dan moet je natuurlijk een wolkenkrabber op. Wij hebben gekozen voor Top of the Rock, zo kunnen we zowel het WTC als het Empire State Building goed zien. Op Rockefeller Plaza staan we met open mond naar het gebouw te staren. Wat is dit hoog!

Buitenkant Top of the Rock

Als we binnen zijn, kunnen we in een keer doorlopen naar de lift. Deze brengt ons in 43 seconden naar de zeventigste etage. We lopen meer dan uur rond en genieten volop van alle uitzichten. Ondanks de bewolking is het zo ontzettend gaaf!

Uitzicht vanaf Top of the Rock

We hebben expres een tijdslot geboekt tijdens zonsondergang, zo kun je de stad nog met daglicht zien en ook in het donker. Dat was een goed idee, want het is echt magisch om te zien op het moment dat de lichten aan gaan. Dat heeft weer zo’n ander effect op het uitzicht!

Wil jij ook naar de Top of the Rock? Boek je tickets hier zodat je verzekerd bent van een plekje.

Uitzicht vanaf Top of the Rock

Na dit mooie moment gaan we terug naar het hotel. Wat een fantastische afsluiter van een bliksembezoek aan New York. Het smaakt zeker naar meer, ik kom nog wel een keer terug. Maar eerst gaan we weer op pad, op naar een nieuw roadtripavontuur.

Lees nu het volgende reisverslag: Watervallen in Watkins Glen | Reisverslag Canada & Amerika #7

Alle reisverslagen van deze rondreis in Ontario en New York State kun je terugvinden op deze pagina.

Nog meer tips voor New York & een roadtrip in Amerika

Lijkt het jou ook leuk om naar New York te gaan? Dit zijn een paar fijne reisgidsen vol tips:

time to momo – New York

Capitool reisgidsen – New York

Na afloop van mijn rondreis en het noordoosten van Amerika schreef ik veel artikelen vol tips. Deze artikelen vind je misschien ook leuk om te lezen:

Daarnaast deel ik in mijn tweewekelijkse nieuwsbrief regelmatig leuke reisverhalen, goede reisaanbiedingen en tips voor de mooiste bestemmingen. Schrijf je in.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt kost het onderhouden van een website geld. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Zo krijg ik een kleine commissie waarmee ik deze website kan onderhouden. Het kost jou niets extra. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie en mogelijkheden om Op reis met Co te steunen.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties