Roadtrip door New York State en Massachusetts _ Reisverslag Canada & Amerika #4

Roadtrip door New York State en Massachusetts | Reisverslag Canada & Amerika #4

We reizen op de bonnefooi van Wilmington naar New York. Tijdens onze roadtrip door New York State en Massachusetts ontdekken we de leuke plaats Pittsfield.

Het is af en toe wel leuk om jezelf te verrassen tijdens een reis. Voor vertrek hadden we de route van Wilmington naar New York behoorlijk uitgestippeld. Het plan was om dwars door New York State af te dalen langs de Hudson naar New York.

We hadden echter nog geen overnachting geboekt en daarom besluiten we ter plekke om onze plannen aan te passen. We rijden door New York State en Massachusetts naar the big apple.

Roadtrip door New York State

Na een leuke dag op skischansen en Whiteface Mountain, slapen we wederom als een blok. Ik sta dan ook fris en fruitig naast m’n bed. Zin om een nieuwe bestemming te ontdekken!

Het oorspronkeleijk plan is om een nachtje te verblijven in de Hudsonvallei. We hebben nog niks geboekt dus het staat niet helemaal vast. Omdat we toch richting het zuiden moeten, stellen we de navigatie (aka Annelieke met een kaart en Google Maps) in op het plaatsje Catskill, net onder Albany.

Onderweg rijden we nog een flink stuk door de mooie Adirondacks. Het zijn prachtige wegen, we komen langs mooie rivieren en zien zelfs een spectaculaire waterval. Ook rijden we voor het eerst in dagen weer eens op een snelweg en raad eens? Daar zien we ons eerste wildlife. Er loopt namelijk een hert over de snelweg. Gelukkig is het niet zo druk en kan ik makkelijk afremmen, ze heeft het dus veilig gered naar de overkant.

Op zoek naar een hotel

Na een paar korte stops bij een tankstation en een restarea willen we eigenlijk toch wel graag een hotel boeken. Net voorbij Albany gaan we een Dunkin’ Donuts in. Dan kunnen we meteen wat eten en gebruik maken van de gratis wifi om een hotel te zoeken voor vannacht.

We kijken vooral naar hotels in de omgeving van Catskill en Kingston. Hier zijn we namelijk al vlakbij. We hebben echter een harde eis: een buitenzwembad. Het is namelijk 30 graden en we snakken al dagen naar een verfrissende duik. Helaas zijn er in deze regio amper hotels met buitenzwembaden of ze zijn schreeuwend duur.

Dan stuit ik op een mooie deal voor een motel in Pittsfield, Massachusetts. Een staat die we eigenlijk niet van plan waren te bezoeken. Het is slechts 50 kilometer verderop, dus waarom niet? We gaan ervoor te gaan en boeken een kamer in de Berkshire Inn.

Hotel Berkshire Inn in Pittsfield

Een avond in Pittsfield, Massachusetts

De Berkshire Inn is echt een typisch Amerikaans motel. Een verdieping, voor elke deur een parkeerplaats en natuurlijk een buitenzwembad. Het is helaas tocht net iets te fris om baantjes te trekken, maar pootjebaden en boeken lezen gaat prima. Heerlijk om even een paar uur zo te kunnen relaxen. Het hotel zelf is verder niet heel bijzonder, maar prima voor een nachtje en ook nog eens goed betaalbaar.

Pittsfield zelf blijkt ook een erg leuke plaats te zijn. Vanuit ons hotel blijken we zelfs makkelijk naar het centrum te kunnen kopen. Bijzonder, want dat zie je niet veel in Amerika, een fatsoenlijke stoep is zeldzaam. Het stadje ziet er (net zoals Gananoque) uit als een grote filmset.

We gaan eten in J Allen’s Clubhouse Grille, een echte sportsbar. Het eten is erg lekker en ook nog eens vrij goedkoop, net als de smakelijke cocktails. Als we bijna klaar waren met eten begint er een music bingo, waar we natuurlijk aan mee doen. Het is vrij hilarisch, er wordt steeds 30 seconden van een liedje gespeeld en als die op je bingokaart staat mag je die afstrepen.

Helaas kennen we niet alle nummers en hebben we (misschien daardoor?) geen bingo. Maar is wel een hele leuke avond. Wie had vanmorgen gedacht dat we music bingo zouden spelen in Pittsfield, Massachusetts?

Music Bingo in Pittsfield in Massachusetts

Roadtrip naar New York City

We worden ’s ochtends wakker met regen, dat is niet de bedoeling. Na een rondje weerberichten blijkt het ongeveer overal te regenen waar we naar toe willen gaan, dus besluiten we lekker rustig aan te doen. Na het ontbijt vertrekken we richting New York. Na een kwartiertje zijn we Massachusetts weer uit en rijden we New York State weer binnen. Het voelt nu al een beetje als thuiskomen, haha!

Welcome to New York bord

Het lijkt aardig op te klaren, dus gaan we in Philmont even de snelweg af voor een bezoekje aan High Falls Conservation Area. Hier maken we een korte hike en zien we aan het einde een mooie waterval. Het is zeker de moeite waard om tien minuten voor om te rijden.

Daarna gaan we weer verder richting het zuiden, waar het steeds warmer werd. We vertrokken uit Pittsfield met 19 graden en in New York is het een broeierige 31 graden. Voor lunch stoppen we in het dorpje Pleasant Valley, waar we bij een deli een heerlijk broodje halen. We houden hier een wat langere lunchbreak en liggen lekker boeken te lezen op de picknickbanken. Yup, het is echt vakantie!

Vanaf daar is het nog zo’n anderhalf uur rijden naar ons hotel in Long Island City, New York. Ik vind dat best een beetje spannend om naar en in New York te rijden, maar het gaat helemaal goed. De wegen staan goed aangeven en iedereen geeft elkaar de ruimte. Daar kunnen ze in Europa nog wat van leren.

Zonder problemen komen we aan bij ons hotel, het LIC hotel in Queens. We hebben bewust voor dit hotel gekozen omdat we hier (tegen betaling) veilig kunnen parkeren en dat is wel zo handig in deze stad. Vanaf het dakterras hebben we een supermooi uitzicht op de skyline van New York, en kunnen we o.a. het Empire State Building en het WTC zien. Zo gaaf om hier eens te zijn!

Eerste kennismaking met Manhattan

Na een korte break op het dakterras van ons hotel gaan we de metro naar Bryant Park. Het metrostation is maar een paar minuten lopen van het hotel, dus dat is heel makkelijk. De metro doet er maar 10 minuutjes over en daar aangekomen vergapen we ons aan de drukte en de hoge gebouwen. Ik kan het haast niet geloven, we zijn in New York!

Bryant Park New York

We staan naast de New York Public Library en aangezien we beide groot fan zijn van boeken, is dat meteen onze eerste stop. Wat een indrukwekkend gebouw!

Daarna is het tijd voor de volgende must see in New York: Times Square. Voor mij is deze plek eens maar nooit weer, wat een gekte! Overal mensen, kleuren, bewegende billboards. We wisten echt niet meer waar we moesten kijken.

Times Square in New York
Zullen we gaan?

We gaan eten bij de TGI Fridays vlakbij Times Square en dat is echt ontzettend lekker. Met een volle maag lopen we nog klein rondje gelopen door Central Park en de Trump Tower (wat een bewaking). Daarna gaan we met de metro weer terug naar het hotel, we zijn ontzettend moe van de warmte en alle indrukken. De eerste indruk van New York is erg goed, ik ben benieuwd wat de komende dagen gaan brengen.

Lees nu het volgende reisverslag: Voor het eerst in New York | Reisverslag Canada & Amerika #5

Alle reisverslagen van deze rondreis in Ontario en New York State kun je terugvinden op deze pagina.

Tips voor een roadtrip in New York State en Massachusetts

Lijkt het jou ook leuk om een rondreis te maken in deze regio? Dan zijn dit een paar fijne reisgidsen om je in te lezen:

Moon New York State

Lonely Planet New York & the Mid-Atlantic’s Best Trips

Na afloop van deze reis heb ik veel artikelen vol tips geschreven over deze rondreis. Deze artikelen vind je misschien ook leuk om te lezen:

Daarnaast deel ik in mijn tweewekelijkse nieuwsbrief regelmatig leuke reisverhalen, goede reisaanbiedingen en tips voor de mooiste bestemmingen. Schrijf je in.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt kost het onderhouden van een website geld. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Zo krijg ik een kleine commissie waarmee ik deze website kan onderhouden. Het kost jou niets extra. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie en mogelijkheden om Op reis met Co te steunen.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties