Taipei

Via Manilla en Taipei terug naar Amsterdam | Reisverslag

Wauw, mijn reis door de Filipijnen is echt voorbij gevlogen! In deze blog het laatste deel van mijn reisverslag. Via Manilla en Taipei (Taiwan) vloog ik weer terug naar Amsterdam. En dat laatste stukje was nog best even spannend.

Laatste dag in Manilla

Via Manilla en Taipei terug naar Amsterdam

Vanaf Coron vloog met een klein vliegtuig (met propellers en alles) terug naar Manilla. Ik vond het best spannend, maar we waren er echt in no time. En het uitzicht onderweg was ook niet verkeerd.

Via Manilla en Taipei terug naar Amsterdam

In Manilla moest ik weer heel erg wennen om in een grote stad te zijn, dat is iets heel anders dan de dorpen op Palawan. Met een Grab (de Uber van Azië) vertrok ik naar mijn hotel in de wijk Makati. Onderweg zag ik veel trieste dingen, veel daklozen. Er sliepen zelfs mensen midden op de snelweg onder een brug.

Mijn hotel was erg luxe (wat een tegenstelling), ik sliep in het City Garden Hotel. Ik was nog te vroeg om een kamer te krijgen, dus heb nog even geluncht in een Cubaanse tent om de hoek. Nou hingen er afbeeldingen van Che, maar verder was er weinig Cubaans aan, het eten was hier veel lekkerder dan in Cuba, haha! Ik moest ook even omschakelen wat betreft de prijzen, het is in Manilla (in ieder geval in Makati) namelijk twee keer zo duur als op Palawan.

Via Manilla en Taipei terug naar Amsterdam

Na de lunch ging ik terug naar het hotel, waar ik zowaar een upgrade had gekregen naar een executive room. Een gigantische kamer, met zitje en een raam over de hele breedte, zodat ik een mooi uitzicht had op de skyline van Manilla. Tof!

Via Manilla en Taipei terug naar Amsterdam

Ik ben nog snel even naar het dak gegaan om te gaan zwemmen. Het was best wel fris, dus ik was de enige. Privézwembad is nooit verkeerd!

Via Manilla en Taipei terug naar Amsterdam

Daarna ben ik naar het naastgelegen City Garden Grand Hotel gegaan (iets luxere versie van mijn hotel), waar ik heerlijk heb genoten van de zonsondergang met een lekkere maaltijd en een paar cocktails. Een mooi einde van mijn reis door de Filipijnen!

Video: Terug naar Manilla

Stopover in Taipei

Via Manilla en Taipei terug naar Amsterdam

De volgende ochtend had ik geen tijd meer om een ontbijttentje op te zoeken (ontbijt was niet inbegrepen), dus heb ik voor het eerst in m’n leven roomservice besteld! Voor €2,50 had ik een heerlijke omelet met champignons en ham.

Via Manilla en Taipei terug naar Amsterdam

Met Grab weer naar het vliegveld, waar ik niet lang hoefde te wachten voordat ik kon boarden voor de vlucht naar Taipei. De vlucht ging supersnel (we kregen zelfs warm eten) en in minder dan twee uur stonden we in Taipei.

Via Manilla en Taipei terug naar Amsterdam

Ik had ongeveer elf uur de tijd, dus had enorm veel zin om rond te kijken in de stad. Net als de vorige keer moest ik weer even wennen aan het vliegveld, kan me maar moeilijk oriënteren in dit land. Bij de paspoortcontrole moest ik een uur in de rij staan, ging allemaal niet zo snel. Maar gelukkig was mijn paspoort akkoord en kreeg ik meteen een visum voor 90 dagen. En dat voor een paar uur! Bij een informatiedesk heb ik even een stadskaart gehaald en toen kon ik eindelijk echt op pad. Via de trein en metro was ik uiteindelijk om kwart voor vier bij het metrostation aan de voet van de Elephant Mountain. Als liefhebber van mooie uitzichten stond dit namelijk bovenaan mijn to do lijst. Na een flinke klim kon ik de skyline vanaf diverse viewpoints zien. Ondanks de laaghangende bewolking, vond ik het nog erg tof!

Via Manilla en Taipei terug naar Amsterdam
Via Manilla en Taipei terug naar Amsterdam

Daarna ben ik naar de Taipei 101 gelopen, waar ook heel veel winkelcentra zitten. Af en toe naar boven glurend, wat is dit een gaaf gebouw! Mijn zoektocht naar een maaltijd was nog best lastig, alle menukaarten waren in het Chinees. Op goed geluk heb ik maar wat aangewezen (gelukkig waren er plaatjes) en het smaakte best ok.

Via Manilla en Taipei terug naar Amsterdam

Inmiddels was het donker en na nog een rondje rondom de 101 (die erg gaaf verlicht was), besloot ik een metro te pakken naar de wijk Ximending. Dit is redelijk vergelijkbaar met Times Square in New York, vreselijk druk en overal verlichte billboards.

Via Manilla en Taipei terug naar Amsterdam
Via Manilla en Taipei terug naar Amsterdam
Via Manilla en Taipei terug naar Amsterdam
Via Manilla en Taipei terug naar Amsterdam

Ik heb m’n ogen uitgekeken bij de vele shops (overal Hello Kitty) en de raarste dingen gezien. Een onverwachte verrassing was de Tianhoutempel die verstopt zat op een binnenplaats. Een prachtige tempel met veel gave details en het was hier ook ongelooflijk rustig. Prachtig!

Via Manilla en Taipei terug naar Amsterdam

Moe en voldaan vertrok ik weer naar de luchthaven, waar de vlucht naar Amsterdam keurig op tijd vertrok.

Video: Stopover in Taipei

En dan ben je bijna thuis…

Deze reis had ik meer dan anders last van vliegangst. Ik weet heel goed dat een vliegtuig het meest veilige vervoersmiddel ter wereld is, maar toch zat ik bij elk beetje turbulentie verstijfd in mijn stoel. Als ik veel vlieg in korte tijd, heb ik er meestal minder last van, maar dat was nu helaas niet het geval. Tijdens de 13,5 uur durende vlucht van Taipei naar Amsterdam heb ik dan ook geen oog dicht gedaan. In het begin was de turbulentie zo erg dat zelfs de crew moest gaan zitten, maar gelukkig was dat na een half uurtje voorbij. De rest van de vlucht ging behoorlijk smooth, maar hoe dichter we bij Amsterdam kwamen, hoe meer ik de minuten af zat te tellen.

Via Manilla en Taipei terug naar Amsterdam

Ik was echt zo blij toen we de landing inzetten. Het ging vrij bumpy (het vliegtuig ging erg snel omlaag) en we zagen niks omdat het nog donker was en het erg bewolkt was. Op gegeven moment schoten we door de bewolking heen en zaten we al boven de landingsbaan, bijna thuis! Tot er een grote windvlaag kwam en het vliegtuig alle kanten op ging. Veel mensen gilden en opeens gingen we met een enorme herrie keihard naar voren en weer omhoog. Een doorstart, want we konden vanwege de wind niet op deze baan landen.

We hebben nog een kwartier lang boven Schiphol rondjes gevlogen, waarbij het doodstil was in de cabine. Veel mensen waren enorm geschrokken, en het meisje naast mij was doodsbang. Wat voor mij op zich wel fijn was, want daardoor voelde ik mijn eigen angst niet zo erg. Bij de tweede landing kneep ze ook heel hard in mijn hand, maar gelukkig ging deze landing in een keer goed en stonden we veilig aan de grond in Schiphol. Ik ben geloof ik nog nooit zo opgelucht geweest. Een spannend einde van deze reis, waar ik ondanks wat pech hier en daar, toch enorm van heb genoten.

Wil je alle reisverslagen lezen van mijn reis op de Filipijnen? Kijk dan op deze pagina.

Meer reisverslagen lezen?

Na de reis naar de Filipijnen maakte ik nog een paar toffe reizen. Een paar van mijn reisverslagen:
Las Vegas & Zion National Park (maart 2018)
Stedentrip naar Berlijn (april 2018)
Backpacken in Peru (juli 2018)

Co

Hoi! Ik ben Co en ik heb een gezonde reisverslaving. Ik ben minstens 6 maanden per jaar in het buitenland. Ik loop langeafstandswandelingen, ontdek de mooiste Europese steden per trein of ik maak een toffe roadtrip in Amerika.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties