Reisverslag Coron

Een dag in Coron | Reisverslag

Na de vierdaagse boottour, wilde ik vooral even relaxen en wat luxe. Ik verbleef in Coron twee nachten in een fijn resort en beklom Mount Tapyas. In deze blog een reisverslag van mijn laatste dagen op Palawan.

Relaxen in een resort

Na vier dagen slapen in hutjes en leven op zee, was ik enorm toe aan iets van luxe. Ik had daarom een resorthotel geboekt met zwembad. Na aankomst in Coron was het ongeveer 15 minuten rijden met de tricycle om aan te komen bij mijn hotel: Sunz en Coron. Toen ik daar aankwam zag ik ook voor het eerst in vier dagen mezelf in de spiegel en wat zag ik er uit! M’n haar stond alle kanten op (zand, zout) en ik was behoorlijk verkleurd. Het eerste wat ik deed was douchen, wat is het heerlijk om dat weer eens te doen! Daarna ben ik lekker buiten in een van de hutjes gaan zitten, waar ik biertjes dronk en een heerlijke maaltijd at. Zo lekker om even niet onder het zand te zitten.

Reisverslag Coron
Reisverslag Coron

De volgende ochtend heb ik flink gebruik gemaakt van het fijne zwembad (ik was de enige) en heb lekker veel baantjes getrokken.

Reisverslag Coron

Uitzicht van Mount Tapyas

Omdat ik ook nog iets wilde zien in Coron (mijn hotel ligt daar net iets buiten), ben ik eind van de ochtend gaan wandelen. De weg ging dwars door de jungle, om me heen overal bananenbomen, palmbomen en bamboe, zo mooi!

Reisverslag Coron

Na een half uurtje kwam ik aan bij de trap van 750 treden om Mount Tapyas te beklimmen. Dit is een berg net achter het stadje Coron. De klim naar boven was behoorlijk pittig (het was 30 graden en de luchtvochtigheid is er behoorlijk hoog), maar ik heb het gehaald! Het uitzicht was echt heel mooi, er waren ontzettend veel kleine eilanden te zien.

Reisverslag Coron
Reisverslag Coron
Reisverslag Coron

Op weg naar beneden werd de lucht erg donker, dus ben ik snel een restaurant in gevlucht om te gaan lunchen. Wel meteen een mooie: Levine’s Eatery. Op de derde etage was een gaaf (overdekt) dakterras, waar ik heerlijk heb gegeten. Het ging heel hard regenen, maar ik bleef gelukkig droog.

Reisverslag Coron

De rest van de dag heb ik heerlijk gerelaxt in de tuin van mijn hotel. Lekker al m’n foto’s uitgezocht en weer een boek uitgelezen. Vakantie in de zon is echt zo fijn! Een fijne plek om mijn laatste vakantiedag te vieren, vanaf morgen reis ik namelijk weer terug. Eerst naar Manilla (voor een nachtje) en dan de lange reis naar Amsterdam.

Video: Een dag in Coron

Lees nu mijn volgende reisverslag: Via Manilla en Taipei terug naar Amsterdam

Wil je alle reisverslagen van mijn reis in de Filipijnen lezen? Kijk dan op deze pagina.

Meer lezen over de Filipijnen?

Lees dan ook deze artikelen:
Route Filipijnen: 2 weken Palawan
Wat kost reizen in de Filipijnen?
9 opvallende dingen in de Filipijnen

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties