Praag

Reisverslag stedentrip Praag #1: een bizarre reis

Ik ben nu op de bestemming van mijn allerlaatste stedentrip van 2016: Praag! In deze blog deel 1 van mijn reisverslag, met een gedetailleerd verslag over de bizarre (en stiekem best hilarische) heenreis en mijn eerste kennismaking met deze mooie stad.

Een vlekkeloze heenreis

Mijn wekker ging woensdagochtend om 4 uur. Lekker vroeg. Gelukkig was ik al meer dan een half uur wakker, want ja, ik heb echt nooit een wekker nodig. Gelukkig lag alles al klaar en kon ik na een fijne douche en een snel ontbijt meteen vertrekken naar de bus die me naar Schiphol zou brengen. Alles ging keurig volgens de dienstregeling, dus ik stond om half 6 al op Schiphol, goedemorgen! Na een zeer uitgebreide tassencontrole (sinds wanneer moeten al je kabels, fotocamera en ereader ook op de band? Dan kan ik net zo goed mijn hele tas meteen leeg gooien..) en een koffie van de Starbucks, was ik keurig op tijd bij de gate. De bedoeling was dat we om 6:50 uur zouden vertrekken en om 6:47 uur zat iedereen startklaar in het vliegtuig.

Praag

En toen veranderde de reis in een foute comedy

“Dames en heren, er zijn twee mensen niet op komen dagen, dus we moeten even hun bagage uit het ruim halen. Dit duurt slechts enkele minuten.”
– Prima, kan gebeuren.
“Dames en heren, wegens een brandmelding in het KLM gebouw kunnen we op dit moment geen toestemming krijgen om te vertrekken, we verwachten dit na 20 minuten opgelost te hebben.”
– Alweer een brandmelding op Schiphol? Nou ja, kan gebeuren.
Het bleek mee te vallen, want rond half 8 begon het vliegtuig richting de startbaan te taxiën. Joepie!

“Dames en heren, we hebben een technisch probleem en het lukt ons niet om het op te lossen. Er komt zo een technicus aan boord om ernaar te kijken. Dit kan even duren”
– Ehhh, ok. Als het vliegtuig maar werkt.
“Dames en heren, we denken dat het opgelost is en proberen nu de motoren te starten.”
– Yesss, zou het?
“Dames en heren, ik snap dat u mijn stem nu al zat bent, maar het spijt me zeer, we moeten een ander vliegtuig zoeken, want deze gaat het niet meer doen.”
– Duurt lang.
“We hebben een vliegtuig gevonden, er komen zo bussen om u daar naar toe te brengen.”
– Ok prima, best snel geregeld.

Eh, en nu?

Eenmaal in de bus was het een snel ritje. Alleen gingen we niet naar een ander vliegtuig, maar werden we afgezet bij de bagagehal. En was er niemand van KLM te bekennen. Ehhh? Na een tijdje wachten kwam iemand er achter dat we ons bij Gate B2 moesten melden, want dat stond in de Schipholapp. Dus voor de tweede keer vandaag heel Schiphol over en bij B2 aangekomen blijkt er een vlucht naar Turijn te gaan. Sorry?

Maar even gevraagd aan de vriendelijke KLM dames bij de balie en die stonden ons met open mond aan te kijken, ze hadden geen idee waar we het over hadden. Na veel heen en weer gebel bleek dat onze bus gewoon naar het andere vliegtuig had moeten rijden, net als de andere bus die al eerder was vertrokken. We mochten via Gate B8 weer een nieuwe bus in, die ons wel naar het vliegtuig bracht.
“Dames en heren, ik schaam me kapot voor deze ochtend.”
– Dat snap ik.
Ondertussen moesten de vleugels ook nog even door de deicing en drie uur later waren we eindelijk onderweg naar Praag, joepie! Het was trouwens ook nog erg mistig in Amsterdam (gelukkig hadden we daar verder geen last van), wat hele mooie plaatjes opleverde boven de bewolking. 

(Overigens zijn alle citaten van de piloot/gezagsvoerder/purser gebaseerd op mijn geheugen, en aangezien ik blond ben zal niet alles woord voor woord kloppen).

Aankomst Praag

Praag

In Praag aangekomen regende het natuurlijk keihard (is 9 van de 10 keer het geval als ik op stedentrip ga). Na een ritje met de bus, de metro en de tram stond ik (nog aardig droog) voor de deur van mijn hotel (King Charles Boutique Residence), aan de voet van de Vyšehrad. Aangezien het pas half 1 was en inchecken pas kon vanaf 3 uur, wilde ik alleen m’n koffer afgeven. Maar een grote verrassing: mijn kamer was al klaar! En wat is ie mooi :)

Veel tijd had ik niet om bij te komen, want mijn maag was intussen keihard aan het protesteren, er moest wat in. Ik was te moe om lang te zoeken naar een leuk restaurant en had ontzettend veel zin in vlees met Jack Danielssaus, dus ik koos ervoor om een hamburger te eten bij de plaatselijke TGI Fridays. Heerlijk!

Praag

Helemaal voldaan ging ik weer naar buiten, waar de regen nog steeds met bakken uit de lucht kwam. Een goed moment om een museum te bezoeken. Volgens mijn reisgids (time to momo) was het Nationaal Museum wel een aanrader en het was dichtbij, dus dat leek me wel een mooie optie. Daar aangekomen bleek het geweldig gave gebouw gewoon in de steigers te staan en dicht te zijn, jammer!

Praag

In het gebouw ernaast was het museum inmiddels gehuisvest, dus besloot ik om daar toch maar naar toe te gaan, want droog en warm. Ik had verwacht dat het net zoiets als het rijksmuseum zou zijn, maar niets was minder waar. Ik kwam terecht bij een Retro tentoonstelling, een tentoonstelling over iemand die zichzelf in de fik had gestoken en een tentoonstelling met opgezette dieren.

Praag
Praag

Ik stond na drie kwartier weer buiten, haha! De rest van de middag heb ik lekker door de stad gedwaald, een beetje in de winkels gekeken en over de kerstmarktjes gestruind.

Praag

Na een lekkere Thaise avondmaaltijd (Modrý zub, aanrader!) ben ik op tijd naar m’n hotelkamer gegaan en heb genoten van een heerlijk bubbelbad. De rest van de week ziet het weer er beter uit, dus dan kan ik fijn de stad gaan verkennen. I’ll keep you posted!

Lees nu het volgende reisverslag: Praag #2: de Praagse Burcht

Wil je alle reisverslagen van mijn stedentrip Praag lezen? Kijk dan op deze pagina.

Meer reisverslagen lezen?

De laatste jaren maakte ik veel toffe stedentrips binnen Europa. Een paar van mijn reisverslagen:
Top 5 Boekarest: deze dingen mag je niet missen
5 leuke dingen om te doen in Wenen
Top 5 München: deze dingen mag je niet missen

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 reacties