Reisverslag stedentrip Praag #1_ een bizarre reis naar Praag

Reisverslag stedentrip Praag #1: een bizarre reis naar Praag

In de kerstvakantie van 2016 maak ik in mijn eentje een reis naar Praag. Het begint goed, want de heenreis verloopt niet bepaald vlekkeloos. Een reisverslag.

Een vlekkeloze heenreis

Mijn wekker gaat woensdagochtend al om vier uur. Lekker vroeg! Gelukkig ben ik altijd op tijd wakker, 9 van de 10 keer voor de wekker gaat. Zo ook vandaag. Gelukkig ligt alles al klaar en kan ik na een fijne douche en een snel ontbijt meteen naar de bushalte. Daar stap ik op de bus naar Schiphol.

Alles gaat keurig volgens de dienstregeling, dus ik sta om half zes al op Schiphol, goedemorgen! Na een zeer uitgebreide tassencontrole (ik moet echt alles uit mijn tas halen) en een koffie van de Starbucks, sta ik keurig op tijd bij de gate. We vertrekken om 6:50 uur en om 6:47 uur zit iedereen startklaar in het vliegtuig.

En dan verandert de reis in een foute comedy

“Dames en heren, er zijn twee mensen niet op komen dagen, dus we moeten even hun bagage uit het ruim halen. Dit duurt slechts enkele minuten.”
– Prima, kan gebeuren.
“Dames en heren, wegens een brandmelding in het KLM gebouw kunnen we op dit moment geen toestemming krijgen om te vertrekken, we verwachten dit na 20 minuten opgelost te hebben.”
– Alweer een brandmelding op Schiphol? Nou ja, kan gebeuren.
Het blijkt mee te vallen, want rond half acht begint het vliegtuig richting de startbaan te taxiën. Joepie!

“Dames en heren, we hebben een technisch probleem en het lukt ons niet om het op te lossen. Er komt zo een technicus aan boord om ernaar te kijken. Dit kan even duren”
– Ehhh, ok. Als het vliegtuig maar werkt.
“Dames en heren, we denken dat het opgelost is en proberen nu de motoren te starten.”
– Yesss, zou het?
“Dames en heren, ik snap dat u mijn stem nu al zat bent, maar het spijt me zeer, we moeten een ander vliegtuig zoeken, want deze gaat het niet meer doen.”
– Duurt lang.
“We hebben een vliegtuig gevonden, er komen zo bussen om u daar naar toe te brengen.”
– Ok prima, best snel geregeld.

Eenmaal in de bus is het een snel ritje. Alleen brengt de bus ons niet naar een ander vliegtuig, maar worden we afgezet bij de bagagehal. Hier is helemaal niemand van KLM te bekennen. Ehhh? Na een tijdje wachten ontdekt iemanddat we ons bij Gate B2 moesten melden, want dat staat in de Schipholapp. Dus voor de tweede keer loop ik heel Schiphol over en bij B2 aangekomen blijkt er bij die gate een vlucht naar Turijn te gaan. Sorry?

We vragen de vriendelijke KLM dames bij de balie wat de bedoeling is en ze staan ons met open mond aan te kijken. Ze hebben werkelijk geen idee waar we het over hebben. Na veel heen en weer gebel blijkt dat onze bus gewoon naar het andere vliegtuig had moeten rijden, net als de andere bus die al eerder was vertrokken. We mogen via Gate B8 weer een nieuwe bus in, die ons wel naar het vliegtuig bracht.
“Dames en heren, ik schaam me kapot voor deze ochtend.”
– Dat snap ik.

Ondertussen moeten de vleugels ook nog even door de deicing en drie uur later zijn we eindelijk onderweg naar Praag, joepie! Het is trouwens ook nog erg mistig in Amsterdam (gelukkig hadden we daar verder geen last van), wat hele mooie plaatjes opleverde boven de bewolking. 

Een kleine disclaimer: de citaten van de piloot/gezagsvoerder/purser zijn gebaseerd op mijn geheugen en kloppen mogelijk niet woord voor woord, maar je begrijpt de strekking.

Aangekomen in Praag!

In Praag aangekomen regent het natuurlijk keihard. Ik schrijf bewust “natuurlijk”, want dit komt veel voor als ik ga stedentrippen, haha! Na een ritje met de bus, de metro en de tram sta ik (gelukkig nog aardig droog) voor de deur van mijn hotel. Ik slaap in het King Charles Boutique Residence, aan de voet van de heuvel Vyšehrad.

Aangezien het pas half een is en ik officieel pas mag inchecken vanaf drie uur, wil ik alleen m’n koffer afgeven. Maar tot mijn verrassing mag ik meteen mijn kamer in. Het is een beetje ouderwets ingericht, maar ik vind het helemaal passen bij een stedentrip Praag.

Hotelkamer King Charles Boutique Residence in Praag

Mijn maag is intussen flink aan het protesteren, ik heb sinds vanmorgen amper wat gegeten. Ik ben te moe om lang te zoeken naar een leuk restaurant, dus ik kies voor een oude bekende uit Amerika. Ik lunch bij TGI Fridays (ik heb echt ontzettend veel zin in vlees met Jack Danielssaus) en het smaakt heerlijk!

Lunch bij TGI Fridays in Praag

Helemaal voldaan ga ik weer naar buiten, waar de regen nog steeds met bakken uit de lucht komt. Wat te doen in Praag bij regen? Je kijkt of er een leuk museum in de buurt is.

Museumbezoek & kerstmarkten

Volgens mijn reisgids is het Nationaal Museum wel een aanrader. Dat is dichtbij, dus dat lijkt me een prima optie. Daar aangekomen blijkt het prachtige gebouw helemaal in de steigers te staan en dicht te zijn, jammer!

Het museum is momenteel gehuisvest in het gebouw ernaast. Ik besluit om daar heen te gaan, want dan ben ik in ieder geval droog en warm. Ik had verwacht dat het net zoiets als het rijksmuseum zou zijn, maar niets is minder waar. Ik bezoek een retro tentoonstelling, een tentoonstelling over iemand die zichzelf in de fik heeft gestoken en een tentoonstelling met opgezette dieren. Ik vind de retro tentoonstelling nog het leukste.

Ik sta na drie kwartier aweer buiten en dwaal de rest van de middag wat door de stad. Ik duik af en toe een winkel in en ik bekijk diverse gezellige kerstmarkten.

Kerstmarkt in de regen in Praag

Na een lekkere Thaise avondmaaltijd (bij Modrý zub, echt een aanrader!) ga ik behoorlijk vroeg naar m’n hotelkamer en geniet ik daar van een heerlijk bubbelbad. De rest van de week zijn de weersvoorstellingen een stuk beter, dus dan kan ik fijn de stad gaan verkennen. Zin in!

Lees nu het volgende reisverslag: Praag #2: de Praagse Burcht

Wil je alle reisverslagen van mijn stedentrip Praag lezen? Kijk dan op deze pagina.

Tips voor een stedentrip Praag

Voor mijn stedentrip maakte ik gebruik van deze reisgidsen:

Time to momo – Praag

Capitool Reisgidsen Top 10 – Praag

Lijkt het jou ook leuk om een stedentrip Praag te maken? Dit zijn handige websites om je reis naar Praag te boeken:

  • Goedkope vliegtickets vind je via Skyscanner.
  • Ga je liever voor een meer duurzame optie? Je kunt ook met de trein naar Praag. Tickets kun je boeken via NS International.
  • Een kamer in een hotel, een bed in een hostel of een appartement kun je reserveren via Booking.com.
  • Zin in een leuke rondleiding? Bekijk het aanbod op Get Your Guide.
  • Een laatste tip: met de Prague City Card krijg je toegang tot veel musea, de Praagse Burcht en een rondvaart over de Moldau.

Op deze website kun je ook meer artikelen over Praag lezen:

Meer reisverslagen

Ik maakte ontzettend veel toffe en afwisselende reizen in 2016. Lees ook deze reisverslagen:

Daarnaast deel ik in mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ook regelmatig leuke reisverhalen, goede reisaanbiedingen en tips voor de mooiste bestemmingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt is het onderhouden van een website zoals deze niet gratis. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Het kost jou helemaal niets extra en ik krijg een kleine commissie. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 reacties