Praag

Reisverslag stedentrip Praag #2: de Praagse Burcht

Na een nacht waarin ik zo goed als in coma heb gelegen (in mijn heerlijke kingsize bed), was ik fris en fruitig voor mijn tweede dag in Praag. Ondanks de kou (het was -3) ben ik ik zo goed als de hele dag buiten geweest en bezocht ik de Praagse Burcht, beklom ik de Petřínheuvel en dwaalde ik door de wijk Malá Strana. In deze blog een verslag.

Op weg naar de Praagse Burcht

De dag begon nogal mistig, maar gelukkig was het nu wel droog. De mist zorgde wel voor een mooie (stille) sfeer in de stad.

Praag
Praag

Na een flinke klim stond ik bij de ingang van de Praagse Burcht, waar net de wisseling van de wacht begon, grappig om te zien.

Praag
Praag

De Praagse Burcht

Praag

Toen was het tijd om de Praagse Burcht te betreden. Dit is een enorm complex, het grootste paleizencomplex ter wereld. Veel pleintjes, kapellen, paleizen en ook een enorme kathedraal, die je op veel plekken in Praag goed kunt zien. De kathedraal was nog deels gehuld in de mist, wat mooie plaatjes opleverde.

Praag

Je kunt zonder entree te betalen alle pleintjes bekijken, maar als je ergens naar binnen wilt moet je een kaartje kopen. Ik kocht voor €13 een soort van passe-partout waarmee ik vrijwel overal naar binnen kon. Eerst bezocht ik het oude kasteel, met een prachtige zaal.

Praag

Toen bleek dat ik binnen geen foto’s had mogen maken, daar moest je nog een aparte ‘vergunning’ voor kopen. Oeps… Dus bij de meeste andere binnenlocaties heb ik verder geen foto’s gemaakt. Wel ben ik nog even het beroemde Gouden Straatje geweest, waar foto’s maken ook vrij onmogelijk was door de grote hoeveelheid toeristen.

Praag

Het was inmiddels een uur of 12 en je kon echt over de koppen lopen, wat was het druk! Ik had helemaal niet verwacht dat er zoveel toeristen zouden zijn in Praag, het was er zelfs drukker dan in Amsterdam. Ik besloot dan ook maar om de rust wat op te zoeken en de Praagse Burcht te verlaten. Buiten aangekomen begon de mist aardig te verdwijnen en werd ik getrakteerd op een prachtig uitzicht op de stad.

Praag

Mijn maag rammelde inmiddels als een gek, en ik besloot om uitgebreid te gaan lunchen bij een heel leuk cafeetje (U Zlaté podkovy) op de heuvel onder de Praagse Burcht. Hier at ik voor heel weinig geld een driegangenmenu met Tsjechische gerechten, geen idee wat het allemaal precies was, maar het smaakte erg goed!

Praag

De Petřínheuvel

Na de heerlijke lunch kon ik er weer helemaal tegenaan en besloot ik om nog wat verder omhoog te klimmen. Via mooie straatjes kwam ik uit bij het Strahovsky Klooster (vrij vertaald, de Tsjechische naam is Strahovský klášter) op de Petřínheuvel.

Praag
Praag

Je kunt dit klooster bezoeken (het staat bekend om zijn zeer indrukwekkende bibliotheek), maar dat heb ik overgeslagen (er stond een lange rij voor de kassa). Vlak onder het klooster is heb je een uitzichtpunt, waar je een geweldig mooi uitzicht hebt over de stad. Als het niet zo koud was geweest, had ik daar uren kunnen zitten. Je ziet trouwens ook heel goed waar de rivier de Moldau is, daar bleef de hele dag mist hangen.

Praag
Praag

Toen ben ik langzaam de heuvel afgelopen, een fijne wandeling met af en toe mooie doorkijkjes op de stad. Ook liep ik nog langs de Petříntoren, die sprekend lijkt op de Eiffeltoren.

Praag
Praag

John Lennon Wall

Praag

Beneden aangekomen wandelde ik nog even door de prachtige wijk Malá Strana, met mooie doorkijkjes.

Mijn laatste bestemming was de Lennon Wall, een lange muur vol met graffiti, geïnspireerd op John Lennon. Natuurlijk was het ook hier superdruk, maar vanwege de grote omvang van de muur heb ik toch nog wat mooie plaatjes kunnen schieten.

Praag
Praag

Toen begaven mijn voeten het, ik had namelijk al zo’n 18 kilometer gelopen. Dus ben lekker naar mijn hotel gegaan om even uit te rusten. Was erg fijn. ‘s Avonds moest ik (helaas) iets nuttigs doen: een nieuwe winterjas kopen. In de mijne was namelijk opeens een grote scheur verschenen (sorry mam!), niet zo leuk. Ik ging naar het enorme winkelcentrum Nový Smíchov, waar bijna niemand Engels sprak, want er was geen toerist te bekennen. Leuk ;) Gelukkig slaagde ik al snel voor een nieuwe jas, jeej! Tegenover het winkelcentrum zat -heel toevallig- nog een vestiging van TGI Friday’s, dus ik sloot de avond af met een heerlijke maaltijd met Jack Danielssaus en een hele lekkere berry-mojito. Laatste keer TGI dit jaar :)

Praag

Lees nu het volgende reisverslag: Praag #3: dwalen door de oude en nieuwe stad

Wil je alle reisverslagen van mijn stedentrip Praag lezen? Kijk dan op deze pagina.

Wil je meer reisverslagen lezen?

Ik maak regelmatig een stedentrip naar een leuke Europese stad. Je kunt ook een van deze reisverslagen lezen:
Citytrip Boedapest #1
Reisverslag stedentrip Berlijn #1: rondje langs de highlights
Reisverslag: Weekendje Parijs

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties