Zes manieren om te relaxen op reis

Relaxen op reis: zo doe je dat!

Je bent op reis en wilt zoveel mogelijk dingen zien in de tijd die je hebt. Na een paar weken kom je doodmoe thuis. Herkenbaar? Vergeet daarom ook niet af en toe lekker te relaxen op reis! In dit artikel deel ik een zes tips.

Plan niet te veel

Het is misschien een open deur, maar toch merk ik bij mezelf dat ik dit toch elke keer weer doe. Er is altijd veel te veel te zien en te weinig tijd. Bedenk daarom wat je écht wilt zien en wat mooi meegenomen is. Het is onmogelijk om alles te zien en als je te veel dingen op een dag doet, zie je het ook niet echt. Je bent dan namelijk alleen maar bezig bent met datgene wat je daarna nog moet zien en hoeveel tijd je nog hebt.

Ga lekker uitgebreid lunchen

Uitgebreid lunchen

Soms heb je zo’n druk programma dat een lunch alleen maar snel tussendoor kan (of nog slechter, je slaat het over). En dat terwijl het zo’n mooie break is in je dag! Na een druk ochtendprogramma vind ik het heerlijk om een lekker lange lunchpauze te houden. Dan kun je even alle indrukken verwerken die je die ochtend hebt opgedaan en je reis fris & fruitig voortzetten in de middag.

Neem regelmatig een dagdeel vrij

Vooral bij reizen die langer zijn dan een week: neem af en toe eens een dagdeel vrij van je reis. Lekker even een ochtendje in bed blijven liggen en Netflix kijken (kun je meteen zien wat het aanbod is in het land dat je bezoekt), of een middag bij het zwembad liggen. Doe waar je maar zin in hebt! Even geen must sees, maar gewoon even lekker relaxen. Je zal zien dat je de volgende dag extra energie hebt en nog meer van je reis kunt genieten.

Geniet zo lang mogelijk van een mooi uitzicht

Co in Bryce Canyon
Je bent uren onderweg naar een mooi uitzichtpunt, je maakt een paar foto’s en gaat weer door. Herkenbaar? Ik heb het zelf helaas al te vaak gedaan… Maar tijdens mijn laatste reis besloot ik dat het anders moest en heb ik juist extra lang genoten van de mooie uitzichtpunten die ik onderweg tegenkwam. Meestal staat er ook wel een bankje, waar je even lekker kunt chillen. Geniet van de mooie omgeving en neem ‘m lekker in je op. Je bent er maar een keer!

Zoek een mooi park op en ga lekker picknicken

Dit is iets dat ik bij vrijwel al mijn reizen doe, of het nu een lange backpackreis is of een korte stedentrip. Overal ter wereld vind je mooie parken, ik vind het dan ook geweldig om die te ontdekken. Zo bezocht ik al vele mooie parken in Parijs, Barcelona en Praag, maar ook tijdens een road trip is het lekker om af en toe een park op te zoeken. Zo ben ik op Hawaii veelvuldig gestopt bij alle mooie parken. Genieten van een picknick onder de palmbomen met uitzicht op de oceaan. Een betere manier om te relaxen op reis is er bijna niet.

Boek een relaxaccommodatie aan het einde van je trip

Cocktail bij het zwembad
Veel mensen doen dit aan het begin van hun reis (wat ik heel goed snap), maar ik plan altijd aan het eind van mijn reis een relaxte accommodatie om mijn reis af te sluiten. Negen van de tien keer is dit een wat luxer hotel met zwembad. Denk lekker terug aan de geweldige reis die je hebt gemaakt, geniet van lekker eten, drinken en luxe. Want hé, je hebt het gewoon verdiend!

Dit zijn mijn favoriete manieren om te relaxen op reis. Wat doe jij om even tot rust te komen?

Meer praktische reistips?

Lees dan ook deze artikelen:
Hoe & wat: de perfecte voorbereiding van je roadtrip
Voor lange tijd op reis: waar moet je rekening mee houden?
Hoe overleef je een jetlag?

Of bestel een van deze fijne boeken:

Hoe word ik wereldreiziger? – Marcel Gansevoort

Universele reisgids voor moeilijke landen – Jelle Brandt Corstius

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.