Capitol Reef National Park en Scenic Byway 12 _ Reisverslag Zuidwest Amerika deel 5

Capitol Reef National Park en Scenic Byway 12 | Reisverslag Zuidwest Amerika #5

Capitol Reef National Park en Scenic Byway 12 zijn de volgende stops tijdens onze roadtrip in het Zuidwesten van Amerika. Wat een natuurschoon!

Vervolg van de roadtrip

Onze drie dagen in Moab zijn voorbij gevlogen en we hebben ontzettend genoten van het natuurschoon in Arches en Canyonlands. Het is nu tijd om weer een nieuwe stukje van Utah te ontdekken. Onze volgende stop is Capitol Reef National Park en hoewel dat hemelsbreed niet zo ver van Moab ligt, is het nog wel een flinke rit omdat je helemaal om Canyonlands National Park heen moet rijden.

Jess voelt zich sinds gisteravond helaas niet zo lekker, dus we doen wat rustig aan. We waren van plan om op de weg naar Capitol Reef nog even te stoppen bij Goblin Valley State Park, maar dat slaan we nu over en rijden meteen door. Vanaf Hanksville is de rit prachtig en volgen we een kronkelende rivier en zien wel veel steile rotswanden. Dit belooft veel goeds!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik voor het plannen van deze reis nog nooit had gehoord van Capitol Reef National Park en ik heb ook geen idee wat ik ervan kan verwachten.

Fruita Campground

We hebben voor die nacht nog geen accommodatie geboekt en we willen graag onze tent opzetten in de Fruita Campground. Dit is een prachtig gelegen camping in de vallei van Capitol Reef National Park. Je kunt hier (in 2016) geen plekje reserveren, het is een first-come, first-serve campground: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

We zijn er rond een uur of twaalf en dat blijkt mooi op tijd. Er zijn nog best veel mooie plekken waar we uit kunnen kiezen. We zetten onze tent neer aan de buitenkant van de camping aan een grasveld en vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht op de bergen. Het is trouwens maar goed dat we zo vroeg zijn, want een uur later zijn alle mooie plaatsen bezet.

Op ontdekkingstocht in Capitol Reef National Park

Jess is echt niet fit, dus die gaat lekker in de schaduw een boek lezen naast onze tent. Ik heb nog energie te over en wil graag dit mooie park verkennen, dus maak een ritje naar het bezoekerscentrum. Daar kijk ik de film om meer te leren over het park.

Capitol Reef National Park is een canyon te zijn (daar hebben we er meer van gezien!) en Fruita was een plaatsje waar in 1880 een groep Mormonen kwam wonen. Goed om te weten: 60% van de bevolking van Utah is mormoons. In tegenstelling tot de rest van de omgeving (woestijn) is de vallei hier heel vruchtbaar en de bewoners gebruikten de grond voor het verbouwen van fruit en groente. Hierdoor hoefden ze vrijwel nooit naar de ‘buitenwereld’ en leefden erg afgesloten van de rest van de wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vertrok het laatste gezin uit Fruita en werd deze plek een National Park.

In Fruita zie je nu nog steeds een aantal van de oude huizen en er liggen overal (verroeste) landbouwmaterialen. Ook staat het vol met boomgaarden en mag je in sommige zelfs gratis fruit plukken.

Fremont River Trail

Op aanraden van een ranger maak ik nog een wandeling over de Fremont River Trail. Deze start bij de Fruita Campground, volgt de rivier en je klimt aan het eind een berg op. Na een stevige klim word ik beloond met een geweldig mooi uitzicht op de vallei, gaaf!

Na ons avondeten (we worden steeds beter met koken op kampvuur) komen er opeens allemaal herten langslopen op het grasveld achter onze tent, superleuk om te zien!

Scenic Byway 12

De volgende ochtend worden we wakker tussen de herten, heel gezellig! We doen rustig aan, pakken langzaam in en rijden via Scenic Byway 12 naar Bryce Canyon National Park.

Scenic Byway 12 wordt gezien als een van de allermooiste wegen in de Verenigde Staten van Amerika. De weg is vrij hoog gelegen (op sommige plekken bijna 9.000 feet, oftewel 2700 meter!), daardoor heb je onderweg onwijs veel mooie uitzichtpunten. Ook is het landschap enorm afwisselend, de ene keer een groene weide en de andere keer rode en witte kleuren van de woestijn. en en enorm veel verschillende landschappen. Mocht je ooit een rit maken tussen Capitol Reef en Bryce, dan moet je zeker via deze weg rijden. Het is niet de snelste route (al scheelt het niet zoveel), maar het is echt waanzinnig mooi.

Na een rit van 2,5 uur op deze mooie weg komen we aan bij onze volgende bestemming: Bryce Canyon National Park. Daarover lees je in het volgende reisverslag meer!

Ingang Bryce Canyon National Park

Lees nu het volgende reisverslag: Bryce Canyon & Zion

Wil je alle reisverslagen lezen van onze road trip in het zuidwesten van Amerika? Check dan deze pagina.

Meer lezen over het zuidwesten van Amerika?

Ter voorbereiding van onze roadtrip in het zuidwesten van Amerika maakten we gebruik van deze reisgidsen:

Capitool Reisgidsen USA Zuidwest en de nationale parken

Lannoo’s autoboek – Californië en Zuidwest-USA

Voor deze reis boekten we het (goedkope) vliegticket van Düsseldorf naar Los Angeles via Skyscanner en de auto huurden we bij Alamo.

Ook heb ik op deze website veel artikelen geschreven over het prachtige zuidwesten van Amerika. Dit zijn een paar veelgelezen artikelen:

Wil je meer reisverslagen lezen?

Op deze pagina kun je al mijn reisverslagen vinden. De afgelopen jaren maakte ik meerdere toffe reizen in Amerika. Dit zijn een paar leuke reisverslagen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.