Capitol Reef National Park

Capitol Reef & Scenic Byway 12 | Reisverslag

Donderdag gingen weer weer op pad voor een nieuw stukje Utah, ten westen van Moab (je moet nog wel ‘even’ om Canyonlands National Park heen) ligt Capitol Reef National Park. Een park waar ik eerlijk gezegd nog nooit had gehoord en waarvan ik ook niet wist wat ik kon verwachten.

Capitol Reef National Park

We hadden voor die nacht ook nog geen accomodatie geboekt, dus we wilden gokken op een plekje op de Fruita Campground in de vallei van Capitol Reef National Park. We waren er mooi op tijd (rond een uur of 12) en hadden nog best wat mooie plekjes om uit te zoeken. We kozen een plaats uit aan de buitenkant, met uitzicht op een grasveld en de bergen, echt prachtig! Maar goed dat we op tijd waren, want binnen een uur waren alle mooie plaatsen ook weg.
Capitol Reef & Byway 12

Jess voelde zich niet zo lekker, dus die is lekker gaan chillen met een boek op onze fijne campingplaats. Ik ben even naar het Visitor Centre gereden om te ontdekken wat voor park dit eigenlijk was. Het bleek een canyon te zijn (what else is new?) en Fruita was een plaatsje waar in 1880 een groep Mormonen kwam wonen (60% van de bevolking van Utah is mormoons). In tegenstelling tot de rest van de omgeving (woestijn) was de vallei heel vruchtbaar en de bewoners gebruikten de grond voor het verbouwen van fruit en groente. Ze hoefden dan ook vrijwel nooit naar de ‘buitenwereld’ en leefden behoorlijk afgesloten van de rest van de wereld. Tijdens de tweede wereldoorlog vertrok het laatste gezin en werd het een National Park.Er zijn nog steeds restanten van de huizen in Fruita te bekijken en ook worden alle boomgaarden nog gebruikt, je mocht er zelfs gratis fruit plukken.
Capitol Reef & Byway 12

Capitol Reef & Byway 12
Fremont River Trail

Daarna ben ik nog een korte trail gaan lopen langs de Fremont river en de berg opgeklommen naast de camping. Na een stevige klim werd ik beloond met een geweldig mooi uitzicht op de vallei.

Capitol Reef & Byway 12

Capitol Reef & Byway 12

Capitol Reef & Byway 12

Na ons avondeten van het kampvuur kwamen er allemaal herten langslopen op het grasveld achter onze tent, superleuk om te zien!

Capitol Reef & Byway 12

Scenic Byway 12

Ook ‘s ochtends werden we weer wakker met hertjes, gezellig :) We hebben lekker rustig aan gedaan zijn via Scenic Byway 12 naar Bryce Canyon gereden. Één van de mooiste wegen van de Verenigde Staten. Hoog (bijna 10.000 feet), veel mooie uitzichten en enorm veel verschillende landschappen. Mocht je in de buurt zijn, neem deze route, prachtig!
Capitol Reef & byway 12

Capitol Reef & byway 12

Capitol Reef & byway 12
Capitol Reef & byway 12
Na 2,5 uur rijden op deze mooie weg kwamen we aan bij onze volgende bestemming: Bryce Canyon National Park. Daarover binnenkort meer :)
Capitol Reef & byway 12

Lees nu het volgende reisverslag: Bryce Canyon & Zion

Wil je alle reisverslagen lezen van onze road trip in het zuidwesten van Amerika? Check dan deze pagina.

Wil je meer lezen over het zuidwesten van Amerika?

Lees dan ook deze artikelen:
De mooiste route voor het zuidwesten van Amerika
Wat zijn de kosten van een rondreis in het zuidwesten van Amerika?
De prachtige nationale parken in Utah

Of bestel een van deze reisgidsen voor meer informatie:

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.