Arches en Canyonlands National Park _ Reisverslag Zuidwest Amerika deel 4

Arches en Canyonlands National Park | Reisverslag Zuidwest Amerika #4


Na Monument Valley brengen we nog een paar dagen door in het wilde westen. We overnachten in Moab en we bezoeken Arches en Canyonlands National Park.

Op weg naar Moab

Het is een drukke dag vandaag. Na Antelope Canyon in Page en Monument Valley, hebben we nog een rit van meer dan twee uur te gaan voor onze volgende bestemming: Moab. Hier verblijven we drie nachten en dat is best wel fijn. Tot nu toe hebben we iedere nacht ergens anders geslapen, dus het is even een rustpunt tijdens deze geweldige roadtrip.

De weg van Monument Valley naar Moab is echt prachtig, er is onderweg ontzettend veel te zien. Vlak na het gehucht Mexican Hat zien we de Mexican Hat Rock, een bijzondere rotsformatie. Zie jij er een Mexicaanse hoed in?

Mexican Hat in Utah

We rijden door veel kleine Amerikaanse dorpjes (net als in de film) en ik zie een hoop grote Amerikaanse trucks. Ik moet hier voor mijn vader foto’s van maken, want hij vindt dit geweldig. Ze staan inmiddels allemaal op zijn Facebookpagina.

Een andere toffe stop is de Wilsons Arch. Omdat we het wel weer eens tijd vinden om onze benen te strekken, besluiten we om hier even naar boven te klimmen. Wauw! De arch is enorm groot en het uitzicht is echt waanzinnig mooi.

Na deze fotostop komen we al snel aan bij ons motel in Moab (Rustic Inn). We hebben hier een grote kamer met enorme koelkast en een nog grotere televisie. Wat een luxe na 2 dagen kamperen! We eten bij de plaatselijke sushitent (superlekker) en duiken dan snel ons bed in.

Canyonlands National Park

Aangezien we best gaar zijn van alle activiteiten die we de afgelopen dagen hebben gedaan (ik weet het, we doen het zelf, maar het is hier zo overweldigend mooi!) besluiten we het in Moab iets rustiger aan te doen. Vanwege de hitte is het verstandig om de activiteiten vooral ‘s ochtends te plannen (bovendien zijn we toch altijd voor zeven uur wakker), dus willen we ‘s middags wat meer gaan luieren.

We ontbijten bij Denny’s (dit is een bekende restaurantketen met lekkere pancakes) en daarna rijden we naar het derde nationale park van deze reis: Canyonlands National Park. Wij bezoeken het deel genaamd Islands in the sky (dit ligt het dichtst bij Moab). We bezoeken een paar uitzichtpunten en maken een toffe wandeling van ongeveer drie naar Upheaval Dome. Het is hier verrassend rustig (zeker na ons bezoek aan de Grand Canyon) en ik ben aangenaam verrast. Wat is het mooi! Het is zeker de moeite waard voor een paar uurtjes!

‘s Middags zijn we lui en genieten we heerlijk van de zon bij het zwembad, het is net vakantie! Daarna lopen we nog even snel langs de liquor store, om onze wijnvoorraad aan te vullen. We drinken er elke avond eentje voor we gaan slapen om de dag mee af te sluiten. We krijgen de wijn mee in zo’n leuke bruine zak, Amerikaanser kan bijna niet.

Wijn kopen in de State Liquor Store in Moab

Arches National Park

De volgende dag staat in het teken van het volgende park: Arches National Park. We zijn gelukkig redelijk op tijd zodat we nog een hike kunnen doen, want na 12 uur ‘s middags is het met 36 graden echt te warm.

We kiezen voor een wandeling in een gebied dat Devils Garden heet. Hier lopen we eerst naar de Landscape Arch, dit is de langste arch ter wereld (hij is bijna 90 meter lang). Een spectaculaire boog om te zien, we kijken onze ogen uit. Je mag er niet (meer) onderdoor, want er is in de jaren 90 een groot stuk vanaf gevallen. Dat wil je echt niet op je hoofd krijgen.

Landscape Arch in Arches National Park

Daarna besluiten we om een wandeling te maken naar de Double O arch. Dit blijkt een behoorlijk pittige wandeling te zijn, daar komen we pas halverwege achter. Het is veel klimmen en klauteren en onderweg zien we het ene mooie uitzicht na het andere. Ondanks dat het best een zware hike is met deze hitte, is het zeker de moeite waard.

Het is inmiddels bloedheet en er is geen schaduw te bekennen. Dus na deze wandeling doen we niet te veel heftige dingen. We zoeken wat viewpoints op en doen een paar hele korte trails (allemaal minder dan een kilometer lang).

We zien onder andere de Delicate Arch (dit is de meest beroemde stenen boog hier en tevens het symbool van Utah), de Balanced Rock en het La Sal gebergte (waar nog een heel klein beetje sneeuw op de toppen ligt).

Dan is het echt te heet om nog iets actiefs te doen en stappen we onze auto (met verfrissende airco) in om terug te rijden naar Moab. Daar duiken we nog een laatste keer het zwembad in, lekker! We eten die avond in de Moab Brewery en dat is echt een aanrader! Gezellige bar/restaurant, lekkere biertjes en smaakvol eten. We liggen vroeg in bed, moe van de warmte. Morgen verlaten we Moab en is het tijd voor een nieuw avontuur!

Lees nu het volgende reisverslag: Capitol Reef & Scenic Byway 12

Wil je alle reisverslagen van deze reis lezen? Je kunt ze vinden op deze pagina.

Meer lezen over het zuidwesten van Amerika?

Ter voorbereiding van onze roadtrip in het zuidwesten van Amerika maakten we gebruik van deze reisgidsen:

Capitool Reisgidsen USA Zuidwest en de nationale parken

Lannoo’s autoboek – Californië en Zuidwest-USA

Het (goedkope) vliegticket van Düsseldorf naar Los Angeles vonden we via Skyscanner, de auto reserveerden we via Alamo en het hotel in Moab hebben we geboekt via Booking.com.

Ook heb ik op deze website veel artikelen geschreven over deze mooie regio. Dit zijn een paar veelgelezen artikelen:

Wil je meer reisverslagen lezen?

Op deze pagina kun je al mijn reisverslagen vinden. De afgelopen jaren maakte ik meerdere toffe reizen in Amerika. Dit zijn een paar leuke reisverslagen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties