Arches & Canyonlands

Arches & Canyonlands | Reisverslag

Na ons bezoek aan Monument Valley hadden we nog een rit van meer dan 2 uur te gaan tot we aan kwamen in Moab. Hier verbleven we drie nachten, genieten! De weg van Monument Valley naar Moab was prachtig, we zijn dan ook regelmatig even gestopt.

Op weg naar Moab

Onze eerste stop was bij het dorp Mexican Hat, dat bekend stond om deze bijzondere rotsformatie:

Arches & Canyonlands

Zien jullie er een Mexicaanse hoed in? Verder kwamen we door heerlijk Amerikaanse dorpjes, spotte ik een hoop Amerikaanse trucks (daar is mijn vader een groot fan van, hij heeft ze inmiddels allemaal al op Facebook gezet) en kwamen we langs Wilsons Arch. We hadden nog amper gelopen die dag, dus besloten om even naar boven te klimmen. Supergrote arch en een waanzinnig uitzicht!

Arches & Canyonlands

Na deze fotostop kwamen we al snel aan bij ons motel in Moab (Rustic Inn). Een enorme kamer met nog grotere koelkast en een nog grotere tv. Wat een luxe na 2 dagen kamperen! Heerlijk gegeten bij de plaatselijke sushitent en toen ons bed in gestort.

Canyonlands

We besloten de volgende dag heel rustig aan te doen en alleen ‘s ochtends actief te zijn. Dan is het wat koeler namelijk en we zijn toch standaard tussen 6 en 7 uur wakker ;) Na een ontbijtje bij Denny’s (hele bekende ontbijtketen met lekker pancakes) reden we naar ons volgende National Park: Canyonlands. Het deel wat wij bezochten (Islands in the sky) was vrij klein en we hebben ons beperkt tot de een paar viewpoints en een een hike van drie kilometer naar Upheaval Dome (bergop). Zeker de moeite waard voor een paar uurtjes!

Arches & Canyonlands

Arches & Canyonlands
Arches & Canyonlands

Mesa Arch

‘S middags hebben we heerlijk van de zon genoten bij het zwembad, net vakantie! Daarna even snel langs de liquer store, voor een aanvulling van onze wijnvoorraad (we drinken er elke avond eentje voor het slapen gaan). Ik zie er zo best wel uit als white trash ;)

Arches & Canyonlands

Arches

De volgende dag stond in het teken van het volgende park: Arches National Park. We waren gelukkig redelijk vroeg om nog een hike te doen, want na 12 uur ‘s middags was het niet meer te doen met 36 graden. We maakten een wandeling in een gebied dat Devils Garden heet. We liepen eerst naar de Landscape Arch, de langste arch ter wereld (volgens mij iets van 90 meter), het was ook echt een enorm ding. Je mocht er niet (meer) onderdoor, want er was in de jaren 90 een groot stuk vanaf gevallen. Anders had je misschien nog een beter idee gehad van de grootte van de arch.

Arches & Canyonlands

Daarna besloten we om een moeilijke trail te lopen naar de Double O arch (we hadden in het begin niet door dat het zo’n moeilijke trail zou zijn). Veel klimmen en klauteren, maar met supermooie uitzichten. Het was de tocht zeker waard!
IMG_8649

Arches & Canyonlands

Daarna was het echt bloedheet (geen schaduw meer te bekennen), en hebben we alleen nog maar wat viewpoints gekeken en hele korte trails gelopen (max 0,8 kilometer). We zagen onder andere de Delicate Arch (de meest beroemde, staat ook op de nummerborden van de auto’s uit Utah), de Balanced Rock en het La Sal gebergte (waar nog een heel klein beetje sneeuw te zien was.

Arches & Canyonlands

Arches & Canyonlands

Arches & Canyonlands

Arches & Canyonlands
Toen was het echt te heet om nog iets te doen en zijn we weer lekker het zwembad van ons motel in gedoken. En na een lekker biertje en een hamburger in de Moab Brewery (aanrader als je in de buurt bent, erg goed eten!) weer ons bed ingestort. Morgen weer op naar een nieuw avontuur!

Lees nu het volgende reisverslag: Capitol Reef & Scenic Byway 12

Wil je alle reisverslagen van deze reis lezen? Je kunt ze vinden op deze pagina.

Meer reisverslagen lezen?

Ik reis regelmatige naar Amerika en hou van iedere reis een reisverslag bij. Deze reisverslagen kun je ook lezen:
Florida, Cuba en de Bahama’s (zomer 2013)
Ontario & New York State (zomer 2017)
Las Vegas & Zion (maart 2018)

Voor onze reis maakten we gebruik van deze reisgidsen:

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties