Capitol Reef

Wandelen in Capitol Reef National Park (Utah, VS)

Een van de meest verborgen pareltjes in het zuidwesten van Amerika is Capitol Reef National Park. In tegenstelling tot de andere nationale parken in deze regio zijn hier bijna geen toeristen te bekennen, ook wel eens fijn! Je kunt hier prachtige wandelingen maken, waarvan in deze blog verslag.

Fruita Campground

Fruita campground
Fruita Campground in Capitol Reef National Park is misschien wel een van de mooiste campings in het zuidwesten van Amerika. Het is een first come first serve camping, maar zelfs in het hoogseizoen zijn er rond 12 uur ’s middags nog veel mooie plekken om uit te kiezen. Je staat in een groene vallei tussen de rode rotsen en er komen regelmatig hertjes langs je tent lopen.

In de omgeving vindt je af en toe nog wat attributen terug van de mormomen die vroeger in deze vallei woonden.
Capitol Reef - landbouw

Fremont River Trail

fremont river trail 1
Vanaf de camping begint er een trail genaamd de Fremont River Trail. Dit is een korte wandeling, waarbij je eerst langs de rivier loopt. Je ziet de rivier overigens niet op dit stuk, daarvoor is staan er te veel struiken. Je komt langs een boomgaard vol met abrikozenbomen, die je gewoon mag plukken. Lekker voor onderweg!
Capitol Reef - abrikozenbomen

Capitol Reef - abrikoos
Capitol Reef - fremont river trail

De klim omhoog

pad omhoog - Fremont River Trail

Dan is het tijd voor een stevige klim omhoog. Vergeet af en toe niet achterom te kijken, het uitzicht is overal anders. Ook kun je vanaf hier (eindelijk) de rivier zien.

Capitol Reef - fremont river
Capitol Reef - rotsen

Wat een uitzicht!

Eenmaal op de berg kijk je je ogen uit, wat is het hier mooi!
Capitol Reef - rotsformaties

pad op de berg

Op gegeven moment kun je de vallei zien, waar we zijn gestart met de wandeling. Prachtig om t zien, een oase van groen tussen al die rode rotsen.

uitzicht
uitzicht op de vallei en Fruita Campground

De Fremont River Trail is nog geen twee kilometer lang, je kunt dus makkelijk in een uur tijd van de camping naar het uitzichtpunt en weer terug wandelen. Een perfecte wandeling om na het avondeten te doen, het geeft een goed beeld van dit prachtige park. En zoals ik eerder al aangaf, in tegenstelling tot de andere parken in het zuidwesten is het hier erg rustig, dus je kunt in alle rust genieten van de mooie natuur.

Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park ligt midden in de staat Utah en is goed te bezoeken vanuit Salt Lake City, Moab (Arches en Canyonlands National Park) en Bryce Canyon National Park. Het is een van de minst toeristsche nationale parken in Utah. Overnachten kan op de Fruita Campground in het park zelf of in het nabijgelegen dorpje Torrey. Uitgebreide informatie over Capitol Reef National Park kun je vinden op de officiële website.

Meer lezen over de nationale parken in het zuidwesten van Amerika?

Lees dan ook deze artikelen:
De prachtige nationale parken in Utah
Hoe & wat: reistips Zion National Park (Utah, VS)
Hoe & wat: Reistips voor Joshua Tree National Park

Ik bezocht Capitol Reef National Park tijdens deze geweldige road trip in het zuidwesten van Amerika.

Dit artikel is bijgewerkt in november 2019.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties