Yellowstone - Mammoth Hot Springs en veel wildlife

Yellowstone: Mammoth Hot Springs en veel wildlife | Reisverslag

In dit reisverslag neem ik je mee naar het noordoosten van Yellowstone. Ik bezocht o.a. Mammoth Hot Springs en zag veel bisons, beren en wolven!

Mammoth Hot Springs

Op mijn derde dag in Yellowstone rij ik naar het meest noordelijke deel: Mammoth. Ik maak eerst een wandeling en volg de Beaver Ponds Trail. Het begint prachtig, over glooiende heuvels en ik zie zelfs een paar elk. Bij de beaver ponds zie ik helaas geen bevers en wordt de lucht steeds donkerder.

Wandeling over de heuvels naar de beaver ponds
Beaver Ponds Trail
Beaver Ponds

Het gaat onweren, niet echt prettig om dan boven op een berg te wandelen. Ik ga even zitten op een omgevallen boom tot het wat lichter wordt en kom aan het eind van de wandeling aan bij de Mammoth Hot Springs, en dat is een gaaf gezicht! Het lijkt wel alsof er een paar emmers verf over de aarde zijn uitgestort en uiteraard komt er stoom uit de grond.

Mammoth Hot Springs vanaf de Beaver Ponds Trail
Mammoth Hot Springs
Mammoth Hot Springs overzicht

Op de terugweg naar de camping, maak ik nog even een stop bij het Norris Geyser Basin. Het is veel groter dan ik dacht, dus ik ben hier zeker een uur aan de wandel over alle houten paden. Het regent veel, en daardoor lijkt het wel alsof er nog meer stoom uit de grond komt.

Norris Geyser Basin
Norris Geyser Basin groene rivier

Grand Canyon of the Yellowstone

De volgende dag ga ik naar mijn laatste en derde camping in Yellowstone: de Canyon Campground. Ik maak een detour via de Grand Prismatic Spring, die wil ik nog even van dichtbij zijn (de vorige keer dat ik er was, was er geen mogelijkheid om hier te parkeren). Om half 9 ‘s ochtends zijn er meer dan genoeg parkeerplaatsen, maar helaas is het bewolkt en komt er enorm veel stoom van de Grand Prismatic, dat je er eigenlijk helemaal niets van ziet. Ben ik even blij dat ik een paar dagen geleden de trail naar de overlook heb gemaakt!

Grand Prismatic onzichtbaar

Ook stop ik onderweg nog even bij Artist’s Paintpots Trail en dat is een mooie verrassing. Een korte trail met een heuveltje, zodat je een geweldig mooi uitzicht hebt op dit deel van het park.

Artists Paintpots Trail

Op de Canyon campground krijg ik weer het uitgebreide berenpraatje (er liep die ochtend zelfs een beer over de camping) en krijg ik een verkeerde plek aangewezen (eentje voor een RV, ik kan mijn tent niet opzetten). Het is nogal chaotisch, maar na een dik uur heb ik eindelijk de juiste plaats te pakken en heb ik mijn tent opgezet. Ik zit vlakbij de Grand Canyon of the Yellowstone en ik ga hier uiteraard een mooie wandeling maken. Het laatste stuk langs de canyon is echt adembenemend mooi, ik had echt niet verwacht dat de landschappen in Yellowstone overal zo anders en indrukwekkend zouden zijn.

Grand Canyon of the yellowstone 2
Grand Canyon of the yellowstone
Lower Falls Artist Point

Lamar Valley

Op mijn laatste volle dag in Yellowstone wil ik nog een ding zien: wildlife! Het schijnt dat Lamar Valley daarvoor de beste plek is en dat je daar echt vroeg in de ochtend moet zijn. Ik zit dan ook al om 6 uur ‘s ochtends in de auto (ik slaap vroeg en ben vroeg wakker als ik kampeer, dus is minder erg dan het lijkt). Het is heerlijk rustig op de wegen in het park en de uitzichten zijn fenomenaal.

Uitzicht Yellowstone

Als ik de weg naar Lamar Valley insla, zie ik meteen twee bizons pal naast de weg grazen, het begint goed! Niet veel later staan er veel mensen met verrekijkers en grote lenzen naast de weg, hier is iets aan de hand. Het blijkt een bizon te zijn waar drie wolven omheen rennen. Ik kan het (net) zien met mijn blote oog, maar voor mijn camera is het helaas te ver. Verderop steekt er een pronghorn heel rustig de weg over en zie ik veel bizons.

Bizons Lamar Valley
Pronghorn Lamar Valley

Ik rij ongeveer drie kwart van de weg en ontbijt op een mooie picknickplaats, voor ik dezelfde weg weer terugrij. Daar zie ik een vos door het gras springen, nog meer bizons en een zwarte beer met twee cubs. Die laatste kan ik helaas niet met het blote oog zien, maar wel door een geleende verrekijker. Hoe tof!

Vos in Lamar Valley
Bizons in Lamar Valley

Op de terugweg naar de camping staat er nog een beer in de berm, dat is de elfde beer die ik zie tijdens deze reis! Ik vermaak me in de middag in Canyon Village, daar zijn een paar souvenirshops, restaurants en er is wifi zodat ik even met mijn familie kan bellen. Ook rij ik nog even door Hayden Valley, waar ik nog meer bizons zie en zelfs in een bizonfile beland (ze lopen soms midden op de weg). Best creepy om die enorme beesten zo dicht naast je auto te zien.

Bizons op de weg in Hayden Valley

Mijn tijd in Yellowstone is omgevlogen en ik heb zoveel moois gezien! Vijf dagen is eigenlijk net genoeg voor dit mooie park, ik kan echt iedereen aanraden om minstens zo lang te gaan. Je raakt gewoon niet uitgekeken. Voor mij is het nu klaar, ik moet weer richting Portland. Met onderweg nog een paar toffe stops, maar daarover lees je in mijn volgende reisverslag meer.

Lees nu reisverslag #18: Als sheriff van Nevada City terug naar Oregon

Meer lezen over mijn avonturen in Amerika?

Lees dan al mijn reisverslagen op deze pagina.

Over dit gebied schreef ik de volgende artikelen:
Route Pacific Northwest – woestijn, vulkanen en eindeloze bossen
De 10 mooiste plekken in Yellowstone
Hoe & wat: Reistips voor Grand Teton National Park (Wyoming)

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties