De 5 prachtige nationale parken in Utah

De prachtige nationale parken in Utah

De vijf nationale parken in Utah zijn compleet verschillend, maar stuk voor stuk adembenemend mooi. In deze blog een overzicht.

Zion National Park

De 5 prachtige nationale parken in Utah - Zion

Helemaal in het zuidwesten van Utah ligt Zion National Park. Het was het eerste nationale park in Utah (sinds 1919) en is vergeleken met andere parken vrij klein. Zion National Park bestaat voornamelijk uit Zion canyon, uitgesleten door de Virgin River. Het park is een walhalla voor wandelliefhebbers. Er zijn veel verschillende wandelingen te maken in de canyon, van makkelijk tot (erg) moeilijk. Populaire wandelingen zijn The Narrows, Observation Point en Angels Landing.

Zion is een van de populairste nationale parken in Utah en doordat het compact is kan het er erg druk zijn. De diverse delen van park zijn het grootste deel van het jaar alleen te bereiken per shuttle bus, waarvoor de wachtrijen flink kunnen oplopen. Het is aan te raden om zo vroeg mogelijk te starten om de ergste drukte voor te zijn.

De meest actuele informatie over Zion National Park vind je op de officiële website.
De beste verblijfplaats voor Zion National Park is het leuke dorpje Springdale.Booking.com

Bryce Canyon National Park

De 5 prachtige nationale parken in Utah - Bryce Canyon

Vanaf Zion is het slechts anderhalf uur rijden naar Bryce Canyon National Park en waan je je in een compleet andere wereld. Knalrode hoodoos, arches en andere gekke rotsformaties. Bryce Canyon heeft een lange weg en aan deze weg kun je tal van verschillende uitzichtpunten bezoeken, de een nog mooier dan de ander. Het is handig om de weg eerst helemaal uit te rijden en de uitzichtpunten op de terugweg te bezoeken, dan zitten ze namelijk allemaal aan de rechterkant.

Wil je ook graag een wandeling maken in Bryce Canyon? Dan zou ik de combinatiewandeling doen van Queens Garden en Navajo trail. Je gaat hierbij een stuk de canyon in en loopt tussen de hoodoos, een prachtig gezicht.

De meest actuele informatie over Bryce Canyon National Park vind je op de officiële website.
De leukste accomodaties voor Bryce Canyon vind je op deze website.

Capitol Reef National Park

De 5 prachtige nationale parken in Utah - Capitol Reef

Midden in Utah ligt Capitol Reef National Park. Het minst bezochte park in deze staat, maar zeker niet minder mooi. Centraal in het park vind je de Fruita valley, een plek waar lange tijd een groep mormonen woonden. In de vallei staan nog diverse gebouwen uit die tijd en ook de fruitboomgaarden staan nog vol in bloei. Je mag gratis fruit plukken in de boomgaarden (er staat een bordje bij de boomgaarden waar dit mag). In Fruita vind je ook een van de mooiste campings in het zuidwesten van Amerika.

De vallei is omringd door hoge stijle rotsen in diverse kleuren. Een mooi overzicht heb je vanaf het uitzichtpunt aan het eind van de Fremont River Trail.

De meest actuele informatie over Capitol Reef National Park vind je op de officiële website.
Het dorpje Torrey is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Capitol Reef.
Canyonlands National Park

De 5 prachtige nationale parken in Utah - Canyonlands

Canyonlands National Park is de plek waar je je echt in het wilde westen waant. Het park bestaat uit vier verschillende districten en de meeste mensen bezoeken het deel Islands in the sky. In dit district kun je o.a. een gigantische krater bezoeken (via de wandeling naar Upheaval Dome), het geweldig uitzicht van de canyon en de Colorado river vanaf Grand View Point en de Mesa Arch.

De meest actuele informatie over Canyonlands National Park vind je op de officiële website.

Arches National Park

De 5 prachtige nationale parken in Utah - Arches

Last but not least in dit lijstje is Arches National Park. In dit park staan meer dan 2000 (!) natuurlijke bogen en bruggen en daarnaast vind je er nog tal van andere bijzondere rotsformaties. De meest beroemde boog is de Delicate Arch, deze staat zelfs op de nummerborden van de staat Utah. Een andere mooie boog is de Landscape Arch, te vinden in het gebied Devil’s Garden. Deze arch is maar liefst 88 meter lang en daarmee de langste in het park.

Arches National Park is behoorlijk groot en je kunt alle highlights onmogelijk zien in een middag. Dus neem je tijd en laat je informeren bij het visitor center of bekijk de meest actuele informatie op de officiële website.

Voor zowel Arches als Canyonlands National Park kun je het beste verblijven in het dorpje Moab. Wil je beide parken bezoeken? Dan raad ik je aan om hier minstens drie nachten te slapen. Moab is de laatste jaren erg populair geworden, dus het is raadzaam om je verblijf hier zo vroeg mogelijk te boeken.

Wil je meer lezen over de nationale parken in Amerika?

Lees dan ook:
Hoe & wat: Nationale parken in Amerika.
Hoe & wat: reistips Zion National Park (Utah, VS)
Hoe & wat: Reistips Yosemite National Park

Of bestel een van deze mooie boeken:

De 5 prachtige nationale parken in Utah

De 5 prachtige nationale parken in Utah

De 5 prachtige nationale parken in Utah

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties