wandelen in Bryce Canyon

Wandelen in Bryce Canyon: Queens Garden & Navajo Trail

Wandelen in Bryce Canyon kan ik iedereen aanraden, wat een natuurpracht! Tijdens mijn bezoek combineerde ik Queens Garden met de Navajo trail en liep ik tussen de knalrode hoodoos. In deze blog een verslag.

Sunrise Point

Vanaf de parkeerplaats loop je naar een van de meest bekende uitzichtpunten van Bryce Canyon National Park: Sunrise Point. Vlak naast dit uitzichtpunt start het pad dat je de canyon in voert naar Queens Garden.

Sunset Point

Queens Garden

Na een korte daling sta je opeens tussen de hoodoos, zo gek om die van zo dichtbij te zien! Vanaf de uitzichtpunten zie je ze namelijk alleen van bovenaf.

Hoodoos
Queens Garden

Hoe dieper je daalt, hoe meer je het gevoel krijgt dat je midden in de canyon staat, overal rode rotsen. Ook groeien er in de canyon nog best veel bomen, een mooi contrast.

Dit deel van Bryce Canyon heet Queens Garden vanwege de hoodoo die lijkt op Queen Victoria. Op de een of andere manier heb ik die in Queens Garden compleet gemist, maar op Google vind je hier genoeg mooie plaatjes van.

Op de bodem van de Canyon

Via een mooie poort kom je uit bij de bodem van de canyon. Daar krijg je wat gezelschap van eekhoorns, die maar al te graag het voedsel van wandelaars willen opeten.

Poort in de hoodoos
Eekhoorn Bryce Canyon

Op de bodem loop je door een soort bos, zoveel bomen staan er. Heel bijzonder.

Navajo loop met Two Bridges

Dan is het weer tijd om omhoog te klimmen. Je komt op een splitsing en kunt hier kiezen of je kiest voor een route langs Wall Street (met bijzondere hoodoos) of Two Bridges. Ik koos voor het laatste en zag al snel deze gekke bruggen uit de canyon steken.

two bridges

Na een hoop zware switchbacks (en dat terwijl ze gelukkig in de schaduw lagen), was ik bijna bij het eind van de wandeling. Af en toe moest ik even stoppen om van het uitzicht te genieten, zo mooi! En een selfie was natuurlijk ook wel verplicht, ik kon bijna niet geloven dat ik me op zo’n prachtige plek bevond.

switchbacks Bryce Canyon
wandelen in Bryce Canyon
wandelen in Bryce Canyon

Sunset Point

Vlak voor Sunset Point (het eindpunt van deze wandeling), keek ik nog een keer achterom. En wat zag ik daar? De hoodoo die op Queen Victoria lijkt! Zie jij ‘m ook?

Sunset Point

Een mooi slot van deze prachtige wandeling.

Extra info & tips voor wandelen in Bryce Canyon

– Wil je (net als ik) deze wandeling maken in de zomer? Begin dan ’s ochtends rond een uur of 8, dan is het nog niet te warm.
– Neem voldoende water mee.
– Vergeet niet om af en toe even uit te rusten en te genieten van het fantastische uitzicht.
– Op veel websites staat dat je moet starten bij de Navajo Loop en dan de Queens Garden Trail moet uitlopen. Ik liep hem echter andersom, omdat je dan veel meer schaduw hebt als je weer omhoog moet klimmen (deze gouden tip kreeg ik van een vriend van mijn broertje).
– Afstand: 4,6 kilometer en je doet er ongeveer 1,5-3 uur over (afhankelijk van je conditie en de drukte)
– Meer informatie is ook te vinden op de officiële website van Bryce Canyon.

Meer mooie wandelingen in Utah

Ben je van plan om veel te gaan wandelen in Utah? Lees dan ook een van deze artikelen:

Of bestel een van deze gidsen:

Lonely Planet Zion & Bryce Canyon National Parks

Moon Zion & Bryce 

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties