Bryce Canyon National Park - tips en de mooiste uitzichtpunten

Bryce Canyon National Park: tips & de mooiste uitzichtpunten

Voor veel mensen is Bryce Canyon National Park een van de mooiste nationale parken in Amerika. Hoe kom je er en wat kun je er doen? Dat lees je in dit artikel.

Bryce Canyon National Park: een introductie

Bryce Canyon National Park ligt in de Amerikaanse staat Utah en is een van de meest spectaculaire nationale parken in het zuidwesten van Amerika. Waarom? Het landschap van Bryce Canyon is iets dat je vrijwel nergens ter wereld ziet. Grillig, vol knalrode rotsen en hoodoos. Het park is vooral bekend vanwege de vele uitzichtpunten (de een is nog mooier dan de ander) en de prachtige wandelingen die je hier kunt maken. In dit artikel kun je alles lezen over een bezoek aan Bryce Canyon.

Hoe kom je in Bryce Canyon National Park?

Ingang Bryce Canyon National Park
Ingang Bryce Canyon National Park

De meeste mensen bezoeken Bryce Canyon tijdens een roadtrip in het zuidwesten van Amerika. De meest populaire luchthavens om een roadtrip te starten in het zuidwesten van Amerika, zijn Las Vegas (4 uur rijden), Salt Lake City (4 uur rijden) en Los Angeles (8,5 uur rijden naar Bryce Canyon). Kijk op Skyscanner voor de goedkoopste vliegtickets.

Met de auto naar Bryce Canyon

Om in Bryce Canyon te komen, heb je een huurauto nodig, er gaat geen openbaar vervoer. Je kunt het beste een auto huren via een Europese website zoals AutoEurope, Alamo of Sunny Cars, dan weet je zeker dat alle benodigde verzekeringen zijn inbegrepen.

Lees ook: Hoe & Wat: een auto huren in Amerika

Tip: kan of wil je echt geen auto huren? Gebruik dan Las Vegas als basis en ga met een georganiseerde tour naar Bryce en Zion Canyon.

Wat kost een bezoek?

Een bezoek aan Bryce Canyon National Park kost $35 (voor 1 auto met minder dan 15 inzittenden, 7 dagen geldig). Bezoek je meerdere nationale parken in Amerika? Dan is een America the Beautiful jaarpas bijna altijd voordeliger. Deze kost $80 en is een jaar geldig voor alle nationale parken (en veel nationale monumenten) in Amerika.

Kijk op deze pagina voor de meest actuele toegangsprijzen van Bryce Canyon.

De beste reistijd voor Bryce Canyon

Bryce Canyon is het gehele jaar geopend. Vanwege de hoge ligging (tussen de 2500 en 2800 meter) kunnen de temperaturen enorm verschillen. Zo is er tussen oktober en april kans op sneeuw. De weg en de uitzichtpunten blijven in principe altijd geopend, maar het kan zijn dat wandelpaden in die periode worden afgesloten.

In de zomermaanden (juli en augustus) kan het overdag erg warm worden, zo’n 25 tot 35 graden. ’s Avonds koelt het weer (flink) af.

Als je wilt wandelen in Bryce Canyon, dan zou ik aanraden om het park tussen april en oktober te bezoeken. Wil je alleen de uitzichtpunten zien? Dan kan dat het hele jaar door.

Hoeveel tijd heb je nodig voor Bryce Canyon National Park?

Bryce Canyon is niet een enorm nationaal park qua bezienswaardigheden. Er is een weg (de Rim Road), van de ingang naar het meest zuidelijke punt in het park is het 29 kilometer (18 mijl). Alle uitzichtpunten kun je prima in een halve dag bezoeken. Als je ook wilt gaan wandelen, zou ik minstens een hele dag uittrekken voor Bryce Canyon National Park. Wil je echt lange wandelingen gaan maken? Dan heb je twee dagen nodig.

Tip! Ga je een roadtrip maken in West-Amerika en ben je op zoek naar een handig roadbook of persoonlijke reisgids om mee te nemen tijdens je reis? Neem dan een kijkje in de Op reis met Co Shop! In deze webshop vind je een compleet West-Amerika roadbook, maar je kunt voor een klein prijsje ook losse bouwstenen kopen zoals de Bryce Canyon National Park Bouwsteen. Hiermee kun je zelf je eigen reisgids samenstellen!

Overnachten in Bryce Canyon National Park

Er zijn verschillende plekken om te overnachten in en buiten het park.

In het park: The lodge at Bryce Canyon

De meest comfortabele plek om te overnachten in het park is The lodge at Bryce Canyon. Deze lodge ligt pal aan de canyon en het is slechts een paar minuten lopen naar de meest bekende uitzichtpunten: Sunset Point, Sunrise Point en Bryce Point. Het is aan te raden om ruim van tevoren een kamer te reserveren in de The lodge at Bryce Canyon.

In het park: kamperen

Er zijn twee grote campings in Bryce Canyon National Park:

  • North Campground: het hele jaar geopend. First come, first serve, dus een plekje reserveren is niet mogelijk.
  • Sunset Campground: open tussen 15 april en 31 oktober. Je kunt reserveren voor een verblijf tussen 20 mei en 15 oktober, de rest van het jaar is het first come, first serve.

Een kampeerplaats op deze campings kost $20 (maximaal 10 personen, waarvan maximaal 6 volwassenen).

Tip: zorg voor een warme slaapzak als je gaat kamperen in Bryce Canyon. Het koelt (ook in de zomer) flink af ’s nachts. Zelf gebruik ik deze slaapzaak van Forclaz.

Lees ook: Hoe & wat: Kamperen in Amerika

Buiten het park: Bryce of Tropic

Slaap je liever in een hotel of lodge net buiten het park? Boek dan iets in Bryce of het dorpje Tropic. Vanaf beide dorpjes is het niet ver rijden naar het park, dus je bent nooit ver weg. Je kunt een hotelkamer boeken via Booking.com of een leuk huisje via VRBO of Airbnb.

Tip: heb je nog nooit iets geboekt via Airbnb? Gebruik dan deze link om je aan te melden en je ontvangt een flinke korting!

Eten in Bryce Canyon

Er zijn een paar plekken om te eten in Bryce Canyon:

Beide restaurants bevinden zich vlakbij Sunrise en Sunset Point. Deze restaurants zijn niet het hele jaar geopend, dus neem vooral wat snacks mee. Er zijn ook diverse restaurants in Bryce en Tropic.

De mooiste uitzichtpunten in Bryce Canyon National Park

De uitzichtpunten zijn de belangrijkste mensen voor veel mensen om Bryce Canyon te bezoeken. Er zijn er maar liefst veertien! Ze zitten allemaal aan dezelfde kant van de weg, dus het is raadzaam om de Rim Road helemaal uit te rijden naar het meest zuidelijke uitzichtpunt (Rainbow Point en Yovimpa Point) en vanaf daar de uitzichtpunten te bezoeken. Ze zitten dan namelijk allemaal aan de rechterkant.

Dit zijn wat mij betreft de mooiste uitzichtpunten in Bryce Canyon National Park:

Rainbow Point en Yovimpa Point

Rainbow Point - uitzicht in Bryce Canyon
Het uitzicht vanaf Rainbow Point.

Deze twee uitzichtpunten bevinden zich helemaal aan het einde van de Rim Road. Het landschap bij Rainbow Point is kenmerkend vanwege de “dip” en de rode hoodoos lijken een soort rand te vormen (dit is goed te zien op de foto hierboven).

Vanaf Rainbow Point is het maar een paar minuten lopen naar Yovimpa Point. Vanaf hier heb je uitzicht op de bossen en gekke rotsformaties en op heldere dagen kun je zelfs het Kaibab Plateau en Navajo Mountain in Arizona zien liggen (160 kilometer verderop).

Natural Bridge

Natural Bridge - Bryce Canyon National Park
Spectaculair: Natural Brigde.

In Bryce Canyon zijn diverse stenen bogen te zien en daarvan is de Natural Bridge de meest opvallende. Ontstaan uit knalrode rotsen en het uitzicht onder de brug is prachtig.

De uitzichtpunten rondom het amfitheater

Uitzicht op het amfitheater vanaf Bryce Point
Het beroemde amfitheater.

De meest beroemde plek in Bryce Canyon is het amfitheater. Vol knalrode hoodoos, wandelpaden en een eindeloos mooi uitzicht. Je kunt het amfitheater vanaf vier uitzichtpunten bekijken: Inspiration Point, Bryce Point, Sunset Point en Sunrise Point.

Wandelen in Bryce Canyon

Wandelen in Bryce Canyon National Park
Navajo Loop, een van de mooiste trails in Bryce Canyon.

Je kunt in Bryce Canyon diverse mooie wandelingen maken. Dit zijn een paar van de meest populaire:

  • Combinatie van de Queens Garden Trail en de Navajo Loop: Dit is de meest populaire wandeling in Bryce Canyon en je loopt hierbij een stuk door het amfitheater. De wandeling is hier en daar best pittig, want je moet flink stijgen en dalen. De wandeling is 4,6 kilometer lang en je doet er zo’n 2-3 uur over.
  • Rim Trail: De Rim Trail loopt langs het amfitheater tussen Fairyland Point en Bryce Point. Je kunt hem zo lang maken als je wilt. Er is weinig hoogteverschil, het is een vrij makkelijke wandeling. Als je de gehele trail wilt lopen, dan is het 18 kilometer (9 kilometer heen en weer terug). Je kunt hem echter ook inkorten door een korter stuk te pakken.
  • Fairyland Loop Trail: Een prachtige wandeling in de noordkant van het park van 13 kilometer.De wandeling wordt gezien als zwaar, want je hebt veel hoogteverschillen. Je loopt een klein stukje van de Rim trail en gaat daarna een flink stuk de canyon in.

Kijk op deze pagina voor alle wandelingen in Bryce Canyon National Park.

Meer informatie over Bryce Canyon National Park

Wil je echt alles weten over Bryce Canyon? Check de officiële website voor de meest actuele informatie of bestel een van deze reisgidsen:

Moon Zion & Bryce

Lonely Planet Zion & Bryce Canyon National Parks

Capitool Reisgidsen USA Zuidwest en de nationale parken

Een reis in het zuidwesten van Amerika

Bryce Canyon National Park is een geweldige stop tijdens een reis in het zuidwesten van Amerika. Ga je hier een reis maken? Dan is het handig om ook deze artikelen te lezen:

Heb je nog vragen over Bryce Canyon of een reis in het zuidwesten van Amerika? Laat dan een berichtje achter onder dit artikel.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt is het onderhouden van een website zoals deze niet gratis. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Dan krijg ik een klein beetje commissie en het kost jou helemaal niets extra. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties