Wat te doen in Lagos - 10 tips

Wat te doen in Lagos? 25 tips van een (bijna) local

Lagos is een van de fijnste steden in de Portugese Algarve en ik ben er dan ook ieder jaar te vinden. Wat te doen in Lagos en wat zijn de mooiste bezienswaardigheden? Je leest het in dit artikel.

Lagos: een introductie

Lagos is een mooi historisch stadje in het westen van de Portugese Algarve. De stad is bijna 2000 jaar oud en was lange tijd de connectie tussen Europa en Afrika. In de achtste eeuw was de stad van de Moren (net als de rest van het Iberisch schiereiland) en hun heerschappij duurde zo’n 500 jaar voor het werd heroverd door het christelijke koninkrijk van Portugal.

Helaas werd Lagos ook flink getroffen door de beroemde Aardbeving van Lissabon in 1755, waardoor veel gebouwen werden beschadigd of verwoest door de beving en de tsunami die daarop volgde.

Vandaag de dag is Lagos een van de meest populaire bestemmingen in de Algarve. Lagos is namelijk een goede combinatie tussen historie, cultuur, mooie stranden, indrukwekkende rotsformatie, veel restaurants waar je heerlijk kunt eten en een gezellig nachtleven.

Is Lagos een leuke stad om te bezoeken? Absoluut! Hoewel het een middelgrote stad is (Lagos heeft zo’n 20.000 inwoners), voelt het altijd gezellig aan door de vele smalle straatjes, cafés en restaurants.

Vanuit Lagos ben je ook zo in de natuur, er lopen vele wandelpaden langs de kust. Lagos is dus de ultieme vakantiebestemming voor mensen die zowel van het stadsleven als van de natuur houden.

Zelf bezoek ik Lagos ieder jaar en verblijf ik er een paar maanden. Het voelt inmiddels als mijn tweede thuis! Ik ken inmiddels elke straathoek en heb bijna alle restaurants en koffietentjes wel eens geprobeerd. Dus als je wilt weten wat te doen in Lagos, ziet je hier op de juiste plek!

Wat te doen in Lagos?

Wil je tijdens je vakantie in de Algarve een tijdje verblijven in Lagos? Dit zijn de mooiste Lagos bezienswaardigheden en de leukste dingen die je in de stad zelf kunt doen.

Dwaal door het oude centrum

Lagos heeft een prachtig oud centrum dat voor een deel autovrij is. Lagos centrum zit vol smalle straatjes met gekleurde Portugese huizen waar je eindeloos kunt verdwalen. Je komt regelmatie huizen tegen die bedekt zijn met azulejos, oftewel Portugese tegeltjes. Daarnaast zijn er diverse mooie pleinen en kerken te zien en spot je regelmatig street art.

Het oude centrum van Lagos

Plaza Infante Dom Henrique

Plaza Infante Dom Henrique is een van de mooiste pleinen in de stad. Het plein is genoemd naar Prins Hendrik de Zeevaarder (Infante Dom Henrique), een belangrijke figuur in de Portugese maritieme geschiedenis. Het plein speelt een belangrijke rol als ontmoetingsplek voor zowel locals als toeristen.

Op het plein staan diverse bomen (die in het voorjaar prachtig bloeien) en er staan bankjes waar je even lekker uit kunt rusten. In het midden van het plein bevindt zich vaak een standbeeld van Prins Hendrik de Zeevaarder.

Op het plein is vaak wat te beleven, er zijn regelmatig evenementen en het wordt in december omgetoverd tot een winter wonderland, met ijsbaan, het huis van de kerstman en veel kraampjes waar je lokale producten kunt kopen.

Plaza Infante Dom Henrique met kerst
In december hangt hier een gezellige kerstsfeer.

Igreja de Santa Maria de Lagos

Het meest opvallende bouwwerk aan Plaza Infante Dom Henrique is de Igreja de Santa Maria de Lagos, een van de belangrijkste kerken in Lagos. De kerk uit de vijftiende eeuw is niet supergroot, maar wel erg mooi om te zien. Het is helemaal wit van binnen, met een heel bijzonder plafond. Je loopt naar buiten met een gevoel van sereniteit en eenvoud.

Igreja de Santa Maria de Lagos

Praça de Gil Eanes

Praça de Gil Eanes is een belangrijk plein in het midden van het centrum en veel van de winkelstraten komen hier op uit. Je vind hier het stadhuis en het politiebureau. Daarnaast zijn er fonteinen en staat er een groot kunstwerk in het midden.

Het is hier altijd gezellig. Niet alleen vanwege de vele terrassen, maar ook omdat hier vaak straatmuzikanten spelen. ‘s Avonds wordt er vaak gedanst, zo leuk om hier dan even langs te lopen!

Praça Luís de Camões

Nog geen 100 meter verderop vind je nog een mooi plein: Praça Luís de Camões. Dit is misschien wel het allermooiste plein van Lagos. Het is omringt met mooie historische gebouwen, veelal versierd met Portugese tegeltjes. Het groene huis op de hoek is het meest opvallende en fotogenieke gebouw in de stad. Er huist trouwens een hele leuke speelgoedwinkel in, waar ze vooral houten speelgoed verkopen.

Ook op dit plein is het altijd gezellig. Er zijn leuke winkels (o.a. een winkel waar je kerstspullen kunt kopen, zelfs in de zomer!) en restaurants met terassen. Ook staan hier vaak straatmuzikanten te spelen.

Mooie gebouwen aan Praça Luís de Camões
De prachtige gebouwen aan Praça Luís de Camões.

Spot de mooiste street art

Het barst in Lagos van de indrukwekkende grote muurschilderingen en er lijken elk jaar weer mooie nieuwe bij te komen! De street art is een initiatief van LAC (Laboratório de Actividades Criativas), hier kun je ook een plattegrond halen met de mooiste kunstwerken.

Mijn favorieten (tot nu toe) zijn de slakken bij restaurant The Garden (vooral als de parse bloemen in bloei staan), het meisje met de veren (tegenover Beats & Burritos) en de oude man met de sigaret (ik weet niet precies meer waar hij zit, volgens mij in Beco do Paiol).

street art in Lagos Portugal

Bezoek Ponta da Piedade

Ponta da Piedade is een rotsformatie en een van de hoogtepunten tijdens een vakantie Lagos. Hier heb je goudgele kliffen tot 20 meter hoog, een fotogenieke vuurtoren en prachtige uitzichten op de kust. Op heldere dagen kun je zelfs Alvor en Portimão zien liggen aan de ene kant en Luz en Sagres aan de andere kant.

Ponta da Piedade - Lagos

Ponta da Piedade ligt ongeveer 3 kilometer ten zuiden van Lagos en is een half uurtje lopen vanaf het centrum. Er ligt sinds een paar jaar een mooi vlonderpad over de grillige rotsen, hierdoor heb je vanaf Praia Dona Ana een prachtige route langs de zee.

Heb je geen zin om te lopen of wil je Ponta da Piedade van een andere kant bekijken? Je kunt Ponta da Piedade ook bezoeken met een boottour. In dat geval zie je ook de grotten die eronder liggen.

Ontdek de nieuwe vlonderpaden

Toen ik in 2020 voor het eerst in Lagos kwam, was er langs de rotsen en stranden een wirwar van kleine paadjes te ontdekken. Leuk voor een avontuurlijke wandeltocht, maar niet heel goed voor de natuur (mensen hielden het niet bij een paadje, er lagen er soms vijf naast elkaar). Inmiddels ligt er langs de hele kustlijn van Lagos een vlonderpad waar je heerlijk kunt wandelen.

Rondom Ponta da Piedade zijn veel mooie paden te vinden (inclusief uitzichtpunten voor de mooiste uitzichten op de rotsen), maar inmiddels is er ook een hele lange langs Meia Praia. Ideaal voor een wandeltocht of een rondje hardlopen.

Nieuwe vlonderpaden bij Meia Praia
Het vlonderpad bij Meia Praia was in maart 2023 bijna af.

Bezoek de Marina

De Marina de Lagos is vrij nieuw (geopend in 1994) en een jachthaven vol gekleurde bootjes en indrukwekkende zeilboten. Je kunt hier een mooie wandeling maken tussen de palmbomen of even relaxen met een drankje in een van de vele restaurants.

Marina de Lagos

Ook is dit de plek waar de meeste boottours vetrekken, zo kun je bijvoorbeeld met een boottour dolfijnen kijken, de grotten van Benagil bezoeken of vissen.

Wandel over de boulevard

Tussen de Avenida dos Descobrimentos en de rivier ligt een heerlijke boulevard vol palmbomen en bankjes waar je een fijne wandeling kunt maken. Als je dit doet als het laag water is, dan is de kans aanwezig dat je de knalrode zeesterren in het water ziet liggen.

Wandel over de boulevard in Lagos

Forte da Ponta da Bandeira

Aan het begin (of het eind) van de boulevard staat een van de meest opvallende Lagos bezienswaardigheden. Het is een bijzonder bouwwerk: Forte da Ponta da Bandeira. Dit is een goed bewaard fort uit de achttiende eeuw.

Je kon het fort bezoeken, binnen is er een mooie kapel met typisch Portugese tegeltjes. Ook heb je vanaf hier heb je een mooi uitzicht op Lagos en de Atlantische Oceaan. Helaas is het nu al enige tijd (jaren) gesloten en is het niet duidelijk wanneer het weer open gaat (mijn laatste check was in maart 2023).

Forte da Ponta da Bandeira in Lagos

Wandel langs de stadsmuren (+ insider tip!)

Lagos is voor een groot deel omringd door middeleeuwse stadsmuren. Deze verdedigingsstructuren bestaan uit massieve stenen muren, torens en bastions die strategisch rond de stad zijn geplaatst. De stadsmuren waren destijds van vitaal belang voor de veiligheid van Lagos vanwege alle maritieme activiteiten.

Het is nu deels een ruïne waar je regelmatig langs zal lopen. De beste plek om de muren te zien is aan de oostkant, van het park naast de Pro Putting Garden naar de grote onverharde parkeerplaats meer naar het noorden.

Insider tip: Bij dit parkeerplaats kun je via een kleine poort de stad weer inlopen (dat is bij het prachtige hotel Casa Mãe. Aan de linkerkant zie je een steegje met een hek. Als het niet is afgesloten, is dit (voor zover ik weet) de enige plek waar je de muur op kunt klimmen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht. Niet verder vertellen!

Porta de São Gonçalo

De Porta de São Gonçalo is een historische toegangspoort tot het oude stadscentrum van Lagos. Het is echt een aanrader om de Rua Miguel Bombarda uit te lopen naar de poort, je kunt dan de blauwe zee zien glinsteren door de opening. De middeleeuwse poort is behoorlijk breed en er zit een klein altaar in. Je komt uit in een park aan de Avenida dos Descobrimentos.

Mercado Municipal de Lagos

De Mercado Municipal de Lagos is een overdekte markt waar je verse producten en lokale lekkernijenkunt kopen. Het dient als een centrale ontmoetingsplaats voor zowel lokale bewoners als toeristen die op zoek zijn naar authentieke en verse producten. De markt heeft een levendige sfeer en geeft een inkijkje in de lokale Portugese cultuur en culinaire tradities.

Het is een geweldige plek om lokale ingrediënten te kopen voor een picknick op het strand, een lekkere maaltijd te bereiden of gewoon rond te dwalen en te genieten van de kleurrijke en geurige omgeving.

Ontdek de mooie stranden

In dit lijstje vol Lagos tips kunnen de stranden niet ontbreken. Wist je dat je een paar van de mooiste stranden van de Algarve kunt vinden in Lagos?

Mijn persoonlijke favoriet is Praia do Camilo, een strand dat wat verstopt ligt tussen de goudgele rotsen. Het is bereikbaar via een lange houten trap. Andere mooie stranden in Lagos zijn o.a. Praia de Porto de Mós (met enorme kliffen en de perfecte plek voor de zonsondergang) en Meia Praia (het langste strand en hier heb je meer een soort duingebied).

Praia do Camilo in Lagos

Zelf ga ik meestal naar Praia Dona Ana, dit ligt niet ver van het appartement dat ik altijd huur en ook dit is schilderachtig mooi met gigantische goudgele rotsformaties.

Lees ook: De mooiste stranden in Lagos (Algarve)

Wandel een stuk van de Fishermen’s Trail

Als je deze website regelmatig bezoekt, dan weet je dat ik dol ben op wandelen en dan met name op langeafstandswandelingen. Wist je dat een van de mooiste langeafstandswandelingen in Europa eindigt in Lagos? Dit is de Fishermen’s Trail en deze volgt de Portugese kust van São Torpes (bij Sines in de regio Alentejo) via Kaap Sint Vincent naar Lagos.

Mooie uitzichten vanaf de Fishermenss Trail in Lagos

De etappe van Luz naar Lagos is ontzettend leuk om te doen in een middag, deze wandeling is slechts 11 kilometer lang. Je wandelt over de kliffen en komt langs een aantal van de mooiste Lagos bezienswaardigheden, waaronder Ponta da Piedade en Forte da Ponta da Bandeira.

Wandel door de binnenlanden over de Via Algarviana

Een tweede leuke wandelroute die langs Lagos loopt is de Via Algarviana. Deze doorkruist het binnenland van de Algarve, van oost naar west. Hoewel hij dwars door Lagos loopt, is er wel een losse etappe (ze noemen dit een verbindingspad) die je kunt lopen van Bensafrim naar Lagos. Dit is een wandeling van ongeveer 10 kilometer en je loopt door mooie kleine dorpjes en groene heuvels.

Het is ook een aanrader om te starten in Barão de São João, dit is ongeveer 5 kilometer langer. Je loopt dan eerst over de Via Algarviana naar Bensafrim en slaat daar af naar het verbindingspad (dit is duidelijk aangegeven). Het mooie van dit stuk is dat je dwars door een bos van kurkbomen loopt. Heel bijzonder!

Zowel Barão de São João als Bensafrim zijn goed bereikbaar met de bus vanaf Lagos.

Kurkbomen op de Via Algarviana bij Lagos.

Dolfijnen spotten

Wist je dat je dolfijnen kunt spotten bij Lagos? Er zwemmen diverse groepen rond langs de zuidkust van Portugal in de Altantische Oceaan. Helaas zwemmen ze te ver weg om ze vanaf de kust te kunnen zien, maar je kunt wel een boottocht maken en zo dolfijnen spotten. Een geweldige ervaring!

Dolfijnen langs de kust van de Algarve

Ga kayakken langs de kust

Een van de leukste tours die ik ooit heb gedaan in Lagos, is een kayaktocht langs de kust. Hoewel ik de meeste rotsformaties en stranden inmiddels wel ken rondom Lagos, is het ontzettend leuk om ze vanaf het water te bekijken. Het ziet er zo anders uit!

Een lokale gids vertelt je ook hoe je op de verstopte stranden komt en hoe de bijzondere rotsformaties heten volgens de locals. Ook kom je door diverse grotten. Erg leuk om te doen!

In de kayak bij Ponta da Piedade met mijn zusje
Samen met mijn zusje in een kayak bij Ponta da Piedade.

Zoo de Lagos

Wist je dat Lagos ook een dierentuin heeft? Deze ligt officieel niet in Lagos, maar ongeveer 12 kilometer buiten de stad, tussen Barão de São João en Bensafrim (circa 20 minuten met de auto of 35 minuten met de bus).

Je kunt hier veel kleurrijke vogelsoorten zien (o.a. papagaaien en flamingo’s), maar er zijn ook grotere dieren zoals verschillende soorten apen, lynxen en kangoeroe’s.

Het is niet supergroot, maar je kunt je er zeker een paar uur vermaken. In de zomer is er ook en strandje, dus neem je zwemkleding mee!

De Zoo de Lagos is vooral leuk om te bezoeken als je met kinderen reist. Koop hier je tickets.

Leuke dagtrips vanaf Lagos

Lagos is een geweldige basis voor een mooie vakantie in de Algarve. Wat te doen vanuit Lagos? Dit zijn een paar leuke ideeën voor een dagtrip vanuit Lagos.

Dagtrip naar Sagres & Kaap Sint Vincent

Lagos ligt zo’n 40 kilometer van het meest zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa: Kaap Sint Vincent. Hier heb je het gevoel dat je helemaal aan het eind van de wereld bent. Het waait er altijd (hard), de kliffen zijn enorm hoog en de golven beuken hard tegen de rotsen. Op het puntje staat een vuurtoren, die je soms kunt bezoeken (er is een café).

De vuurtoren bij Kaap Sint Vincent

Niet ver van Kaap Sint Vincent ligt het stadje Sagres en dat is ook een bezoek waard. Fortaleza de Sagres (een gigantisch fort) is het bezoeken waard en op de stranden kun je veel mensen zien surfen. Ook zijn er in Sagres ontzettend veel leuke cafes en restaurants te vinden. Een leuke plek om je een dag te vermaken.

Sagres is vanaf Lagos goed bereikbaar met de bus of auto. Daarnaast kun je vanuit Lagos ook een georganiseerde tour naar Sagres en Kaap Sint-Vincent boeken.

Bezoek Portimão

Portimão is een van de grootste steden in de Algarve en er is dan ook veel te doen. Er zijn diverse musea, mooie pleinen en de stranden (met hoge kliffen) zijn spectaculair om te zien. Langs de kust liggen ook diverse wandelpaden om nog meer mooie plekken te ontdekken.

Portimão is vanaf Lagos goed bereikbaar met trein, bus en auto.

Portimao als dagtrip vanaf Lagos

Wandel de Seven Hanging Valleys Trail

Hou je van wandelen? Dan moet je zeker de allermooiste wandeling in de Algarve doen: de Seven Hanging Valleys Trail. Dit is een wandelpad tussen de Praia da Carvoeiro en Praia da Marinha (die laatste wordt gezien als het mooiste strand in de Algarve). Onderweg heb je alleen maar mooie uitzichten op de kust van de Algarve en kom je over diverse verstopte stranden. De wandeling is 6 kilometer lang (12 als je heen en terug loopt).

Praia da Carvoeira en Praia da Marinha zijn het beste bereikbaar per auto.

Kijktip! In deze video neem ik je mee tijdens een wandeling op de Seven Hanging Valleys Trail.

Seven Hanging Valleys Trail als dagtrip vanaf Lagos

Roadtrip in Aljezur

Aljezur is een gemeente ten noorden van Lagos en hier is het een stuk minder toeristisch. Toch is dit een geweldige plek om te bezoeken vanwege de prachtige kustlijn (vooral bij Carrapateira) en de mooie stadjes (o.a. Aljezur en Odeceixe). Aljezur is echt een aanrader als je een dagje wilt gaan roadtrippen.

Praia da Bordeira - Algarve - Portugal

Ontdek Silves

Silves is de oudste stad in de Algarve en is een prachtige plek om te ontdekken. Als je aankomt zie je meteen waarom, want de kathedraal en een kasteelruïne torenen op een heuvel boven de stad uit. Beide zijn leuke plekken om te bezoekn. Daaromheen ligt een wirwar van smalle straten vol typisch Portugese huizen. Een heerlijke plek om een dagje op ontdekkingstocht te gaan.

Vanuit het park heb je een prachtig uitzicht op Silves

Lekker eten in Lagos

Waar kun je lekker eten en drinken in Lagos? Ik heb de afgelopen jaren bijna alle restaurants getest! Een paar tips:

 • Jukebox tapas en meals: heerlijke tapas en wijn voor een kleine prijs. Hier bleef ik maar terugkomen.
 • Maria Petisca: net buiten het centrum, maar hier kun je ook heerlijke tapas krijgen.
 • The Coffee Studio: lekkere koffie, ontbijt en lunch. Ook een goede plek voor digital nomads, werkplekken met stopcontacten en goede wifi.
 • Goji Lounge Café: piepklein met een tof terras en een leuke plek voor ontbijt en lunch. Veel vegetarische opties.
 • The Green Room- Burritos & Cocktails: Lekker Mexicaans eten en een leuke plek voor een borrel.
 • BARBOSA Bar & Kitchen: veel verschillende gerechten met een Portugese twist en lekkere sangria.

Lees ook: 20 leuke cafés en restaurants in Lagos Portugal

Overnachten in Lagos

Zoals je ziet kun je je prima een paar dagen (of weken) vermaken in Lagos. Wat zijn de leukste plekken om te overnachten in Lagos? Een paar tips:

 • Topcity Hostel & Suites – mooi ingericht hostel in het centrum van Lagos. Perfect voor de budgetreiziger. Ik heb hier eens een yogales gevolgd en vond het echt een gezellige plek. En het zwembad op het dak is een leuke verrassing!
 • €€ The Salty Lodge: gezellige studio’s en appartementen met terras en uitzicht op zee op een fantastische locatie in het centrum van de stad.
 • €€€ Carvi Beach Hotel: hotel aan een van de mooiste stranden in Lagos met zwembad op het dak.

Kijk op Booking.com voor meer opties, beschikbaarheid en prijzen.

Lees ook: 20 mooie B&B’s en hotels in Lagos Portugal

Het weer in Lagos Portugal

Lagos heeft een mediterraan klimaat, waardoor je over het algemeen milde en aangename temperaturen hebt. De zomers zijn meestal warm en droog met gemiddelde dagtemperaturen tussen de 25°C en 30°C met soms een uitschieter.

De herfst en de lente is erg aangenaam met temperaturen tussen de 15°C en 25°C. In de lente kun je ook nog eens genieten van de vele kleurrijke bloemen die overal in bloei staan.

Ook in de winter is het aangenaam vertoeven in de stad. Hoewel je ‘s avonds wel een vest of een jas nodig hebt, kun je overdag vaak nog in een t-shirt lopen. De temperatuur komt niet vaak onder de 10°C, mijn ervaring is dat het meestal rond de 15°C. Ik heb zelfs nog wel eens op het strand gelegen in december en januari!

Het hoogseizoen in Lagos is ongeveer tussen mei en oktober. Dan is het het drukst en zijn de prijzen voor accommodaties (met name in juli en augustus) het hoogst. De rest van het jaar is het heerlijk rustig en heb je sommige stranden helemaal voor jezelf. Nadeel van reizen in de winter is dat een deel van de restaurants gesloten is (maar er is nog genoeg open).

Hoe kom je in Lagos?

Wil je Lagos bezoeken? Boek dan nu je reis! Het is vanaf Nederland bijna 24 uur rijden naar de Algarve, een erg lange roadtrip dus! Met het openbaar vervoer (vooral trein) kun je ook naar Lagos reizen. Hou rekening met een reistijd van twee dagen en veel overstappen. De meeste mensen gaan echter met het vliegtuig naar de Algarve.

Vliegen op Faro

Voor een vakantie in Lagos kun je het beste naar Faro vliegen. Vanuit Nederland en België gaan hier dagelijks vluchten naar toe. Dit zijn voornamelijk budgetmaatschappijen, dus een vliegticket naar Faro is meestal niet zo duur. Kijk op Skyscanner voor alle mogelijkheden en prijzen.

Zelf boekte ik mijn ticket naar Faro altijd bij Transavia. Transavia vliegt vanuit diverse Nederlandse steden (Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam) naar Faro. Het voordeel van direct boeken bij Transavia is dat je uit meer (flexibele) mogelijkheden kunt kiezen en bijvoorbeeld makkelijk bagage toe kunt voegen.

Van Faro Airport naar Lagos

Er zijn verschillende manieren om van de luchthaven van Faro naar Lagos te reizen:

 • Bestel een privéluchthaventransfer. Een chauffeur pikt je op op het vliegveld en brengt je naar je vakantieadres in Lagos.
 • Reis met het openbaar vervoer. Vanaf de luchthaven neem je de bus naar station Faro en vanaf daar reis je verder met de trein naar Lagos. De bus gaat ongeveer een keer per uur. Als je haast hebt kun je ook met een Uber naar het station te reizen. Uber is erg goedkoop in Portugal, een ritje van de luchthaven naar Faro kost circa €8.
 • Huur een auto en rijd zelf naar Lagos.

Huurauto in de Algarve

Vanaf Faro Airport is het makkelijkst om een huurauto op te halen en daarmee naar Lagos te rijden. De rit duurt iets meer dan een uur (via een tolweg). Een huurauto in de Algarve is niet duur en je kunt al voor slechts €5 per dag (in het laagseizoen) een auto huren.

Zelf huurde ik mijn auto’s in de Algarve via AutoEurope en Sunny Cars. Beide fijne partijen. Bij Sunny Cars ben je standaard supergoed verzekerd, bij AutoEurope kun je indien gewenst een een speciaal all inclusive pakket nemen. De benzine in Portugal is iets goedkoper dan in Nederland en België. Hoewel er veel betaalde parkeerplaatsen zijn in Lagos (vooral langs het water en binnen de stadsmuren), zijn er ook genoeg gratis parkeerplaatsen net buiten het centrum.

Lees ook: Een auto huren in Portugal: tips & tricks

Openbaar vervoer in de Algarve

Lagos heeft zowel een treinstation als een busstation en is vanuit de gehele Algarve goed bereikbaar per openbaar vervoer. Het is niet duur (een treinkaartje van Faro naar Lagos naar kost €7,45), maar de treinen gaan niet zo vaak. De treinrit duurt 1 uur en 45 minuten.

Kijk op de website van Comboios de Portugal voor treintijden en prijzen en op Algarve bus voor de bustijden. Let op, die laatste is een onofficiële website, maar erg accuraat en compleet. Vanuit Lagos gaan er ook bussen naar o.a. Lissabon en Sevilla (Spanje).

Boek een vakantie naar Lagos (pakketreis)

Heb je geen zin om zelf te gaan zoeken naar vluchten, vervoer en accommodatie? Dan kun je ook een pakketreis boeken naar Lagos. Dit kan onder andere bij de volgende organisaties:

 • TUI: vlucht, transfer & accommodatie
 • Corendon: vlucht & accommodatie. Transfer, halfpension of all inclusive zijn los bij te boeken.
 • De Vakantiediscounter: vlucht, transfer & accommodatie. In sommige gevallen is in plaats van de transfer een huurauto inbegrepen.
 • Prijsvrij: vlucht & accommodatie. Transfer, halfpension of all inclusive zijn los bij te boeken.

Meer lezen over Portugal en de Algarve?

Dit waren al mijn tips voor een bezoek aan Lagos Portugal. Wil je Lagos en de Algarve graag ontdekken? Bestel een van deze fijne reisgidsen om je reis nog leuker te maken:

Capitool Reisgids Top 10 Algarve

ANWB extra – Algarve

Zoals ik eerder aangaf reis ik elk jaar af naar Lagos voor een paar maanden en bezoek ik daardoor ook veel andere plekken in de Algarve en de rest van Portugal. Daarom kun je op deze website veel informatie vinden voor een vakantie in Portugal. Deze artikelen vind je misschien ook leuk om te lezen:

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor leuke reisverhalen en tips voor de mooiste bestemmingen.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt kost het onderhouden van een website geld. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Zo krijg ik een kleine commissie waarmee ik deze website kan onderhouden. Het kost jou niets extra. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie en mogelijkheden om Op reis met Co te steunen.

Dit artikel verscheen voor het eerst in februari 2021. Laatste update met nog meer tips: augustus 2023.

Wat te doen in Lagos - tips van een local
Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 reacties