Droomreizen die ik dit decennium hoop te maken

10 droomreizen die ik dit decennium hoop te maken

We zijn begonnen aan een nieuw decennium! In dit artikel deel ik een persoonlijke wensenlijst met droomreizen die ik de komende tien jaar hoop te maken.

Het Pieterpad in een keer uitlopen

Wandelen op de hei
Wandelen over de hei in Nederland.

Jullie weten inmiddels dat ik van wandelen hou, maar ik heb in Nederland nog nooit een langeafstandswandeling voltooid. Ik hoop dat ik daar deze zomer eindelijk aan kan beginnen. Het liefst zou ik het Pieterpad willen lopen, beginnend in Pieterburen (Groningen) en eindigend op de Sint-Pietersberg (Maastricht). Hoewel veel mensen hem voltooien door losse etappes te doen, wil ik hem het liefst in een keer doen. En dan onderweg lekker kamperen in mijn eigen tentje. Het is nog even afwachten of we weer naar buiten mogen deze zomer, maar als dat het geval is, staat het Pieterpad bovenaan mijn lijst voor dit jaar.

In juli 2020 liep ik het Pieterpad. Je kunt mijn reisverslagen lezen op deze pagina.

Een rondreis maken in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland kan niet anders dan een droombestemming zijn voor mij: prachtige natuur en mooie wandelpaden. Daarnaast ben ik ook nog eens opgegroeid in het dorp waar Abel Tasman (ontdekkingsreiziger die o.a. Nieuw-Zeeland en Tasmanië ontdekte) is geboren. Al sinds jonge leeftijd hoor ik veel verhalen over zijn ontdekkingsreizen en met name die over Nieuw-Zeeland inspireren me enorm. Waarom ik nog nooit in Nieuw-Zeeland ben geweest? Het is echt heel ver weg en er hangt wel een prijskaartje aan. Maar ooit gaat het er van komen!

Backpacken in Chili

Torres del Paine in Chili
Torres del Paine in Chili.

Foto: Peter Winckler | Unsplash

Een paar jaar geleden wilde ik tijdens mijn reis in Peru ook een stukje Bolivia en Chili aandoen. Helaas kwam dat er niet van, ik had wat gezondheidsklachten en in Peru alleen is al onwijs veel te zien en te doen. Maar nog trekt Chili me enorm, volgens mij is het echt een geweldig mooi land om te gaan backpacken. Ik zou in ieder geval een tijdje willen verblijven in San Pedro de Atacama en ook zou ik graag een paar wandelingen willen maken in Nationaal park Torres del Paine. En als ik er dan toch ben, waarom niet ook naar Paaseiland?

Met de Transsiberië Express naar Beijing

Hoewel zowel China als Rusland niet echt boven aan mijn bucket list staan qua reisbestemmingen, lijkt het me toch wel heel tof om een keer een reis te maken met de Transsiberië Express. Hoe gaaf moet het zijn om wekenlang in de trein te zitten en het landschap te zien veranderen?

De Pacific Crest Trail afmaken

Pacific Crest Trail - droomreizen
De Pacific Crest Trail: nog 3500 kilometer te gaan…

Vorig jaar liep ik vijf weken lang op de Pacific Crest Trail (PCT) in Amerika. Na 715 kilomter zat mijn avontuur erop, want ik had een vlucht naar Hawaii geboekt. Hoewel Hawaii fantastisch was, vind ik het ergens nog steeds jammer dat ik niet verder ben gegaan. Ik had meer dan genoeg energie om door te gaan en had hem misschien nog wel af kunnen maken ook. Ik hoop dan ook dat ik ooit nog de kans krijg om hem helemaal uit te lopen. En dan start ik natuurlijk ook gewoon weer bij het begin, bij de grens in Mexico.

Backpacken in Cambodja

Azië is een continent dat ik amper heb bezocht, terwijl dit juist een plek is waar de meeste mensen voor het eerst gaan backpacken. Niet alle landen in Azië trekken me, maar Cambodja wel. Het tempelcomplex Ankor Wat fascineert me enorm, net als de droevige geschiedenis van het land. Volgens mij is er veel te zien en doen op cultureel en actief gebied en kun je je reis ook prima afsluiten op een mooi strand.

Roadtrip in het westen van Canada

Peyto Lake in de Canadese Rocky Mountains
Peyto Lake in de Canadese Rocky Mountains.

Foto: Louis Paulin | Unsplash

In 2017 maakte ik een roadtrip in het oosten van Canada (door de staat Ontario gecombineerd met de Amerikaanse New York State) en dat beviel erg goed! Ik miste alleen echt de ruwe grootse natuur en dat vind je in het westen van Canada. Het lijkt me fantastisch om daar een toffe roadtrip te maken en o.a. Vancouver Island, Banff en Jasper National Park te bezoeken.

Historische reis in Indonesië

Tempel op Bali
Terug naar Indonesië.

Toen ik van Australië terugvloog naar Nederland, had ik een stopover van een paar dagen op Bali. En man, wat was dat mooi! En het eten was echt niet normaal lekker! Sindsdien wil ik nog steeds een keer terug naar Bali en dan meteen in combinatie met een grote historische reis in Indonesië. Heel lang geleden heeft mijn opa daar een paar jaar gewoond en ik wil daar eigenlijk wel wat meer over te weten komen.

Op safari in Afrika

Safari in Africa
Olifanten zien tijdens een safari in Afrika.

Foto: redcharlie | Unsplash

Afrika stond eigenlijk nooit zo op mijn radar, tot ik een tijd geleden een bucket list Afrika maakte voor deze website. Er is daar ontzettend veel moois te zien! Ik zou daar vooral graag een safari willen maken en al die prachtige dieren in het wild zien. Dat moet echt een ervaring om nooit te vergeten zijn!

Op de fiets dwars door Amerika

De laatste in dit lijstje vol droomreizen: een fietstocht dwars door Amerika. Ik lees de laatste tijd steeds vaker mooie boeken over fietsen in Amerika (o.a. Amerikanen fietsen niet van Gijs van Middelkoop en Country Roads van Lotte Stegeman en Peter Smolders) en ben daar aardig door geinspireerd geraakt. Ook sliep ik vorig jaar in een hostel langs de TransAmerica Bicycle Trail in Oregon en dat is net zoiets als de Pacific Crest Trail, maar dan voor fietsers. Na wat onderzoek blijken er nog meer lange afstandsfietstochten te zijn in Amerika, dus dat lijkt me wel een hele gave uitdaging! En dan het liefste ‘gewoon’ het hele land door, van oost naar west.

Droomreizen: de mooiste reizen die ik in de afgelopen jaren heb gemaakt

Sinds ik in 2013 een geweldige reis maakte in Florida & Cuba, heeft het reisvirus me te pakken. Ik heb daarna steeds meer lange reizen gemaakt, in de meeste gevallen als soloreiziger. Dit waren mijn favorieten:

Mijn eerste grote soloreis: Australië

Kangoeroes in Australie
Voor het eerst kangoeroes zien in Australië.

Toen ik nog een klein Co’tje was, was ik groot fan van het liedje ‘Ik wil een kangoeroe’ van Kinderen voor Kinderen. Niet omdat het zo’n goed nummer is, maar omdat kangoeroes en Australië me enorm interesseerden. Ik vond het dan ook heel tof om eindelijk naar Down Under af te reizen! Hoewel het spannend was (mijn eerste echte reis alleen en dan ook nog eens zo ver van huis), heb ik er echt zoveel van genoten! Ik kan me nog steeds herinneren hoe ik me voelde toen ik voor het eerst een kangoeroe in een woonwijk zag rondhoppen. Ook aan het zeilen op de Whitsundays, Sydney en de Great Ocean Road heb ik erg fijne herinneringen. Een reis om nooit meer te vergeten.

Roadtrip in het zuidwesten van Amerika

Monument Valley
Monument Valley tijdens een roadtrip in het zuidwesten van Amerika.

Toen ik in groep 8 zat, moest ik op een briefje schrijven wat mijn allergrootste wens was. Wat er op stond? Op reis naar Amerika. Destijds maakten Bassie & Adriaan ook een reis door Amerika en ik vond het zo gaaf om te zien! De Grand Canyon (waar Bassie een slagroomtaart in dondert) en een eitje bakken in Death Valley, het staat al jaren op mijn netvlies gebrand. Het was dan ook een droom die uitkwam toen ik samen met Jess een geweldige roadtrip maakte in het zuidwesten van Amerika. Iedere dag had weer een nieuw hoogtepunt. Sindsdien ben ik meerdere keren teruggeweest en nog steeds ben ik fan. Wat is het daar mooi!

Wandelen en historie in Peru

Co voor Machu Picchu
Eindpunt van de Inca Trail: Machu Picchu.

Zuid-Amerika vond ik altijd een beetje eng, maar toen ik eenmaal gewend was als soloreiziger heb ik toch de stap gewaagd. Hoewel ik dolgraag naar Ecaudor wilde om de Galapagos eilanden te bezoeken, boekte ik toch een ticket naar Peru. Want ook de Inca Trail naar Machu Picchu leek me fantastisch. En dat was het ook! Hoewel het qua gezondheid niet altijd lekker ging (ik ging ietwat oververmoeid op reis en had een ongelukje), heb ik toch met volle teugen genoten van mijn reis in dit geweldig mooie land.

3 maanden rondreizen in Amerika

Grand Prismatic Spring in Yellowstone National Park
Grand Prismatic Spring in Yellowstone National Park.

Nog een keer Amerika op dit lijstje vol droomreizen! De allermooiste reis die ik ooit maakte was mijn reis van drie maanden in Amerika. Vijf weken op de Pacific Crest Trail, twee weken Hawaii en tot slot nog 5 weken roadtrippen in het noordwesten. Hoogtepunt na hoogtepunt en ik heb onwijs veel toffe mensen ontmoet. Een reis om never nooit meer te vergeten.

Welke droomreizen zou jij nog eens willen maken? En wat is de mooiste reis die je tot nu toe hebt gemaakt?

Meer droomreizen

Heb je zin in nog meer reisinspiratie? Lees dan ook een van deze artikelen:
Virtueel op reis | bezoek mooie bestemmingen zonder je huis te verlaten
10 x reisinspiratie op YouTube
Tegenvallende reisbestemmingen: niet alle reizen zijn even leuk

Of bestel een van deze boeken vol mooie foto’s om bij weg te dromen:

Lonely planet – Ultieme bestemmingen

Bucketlist reizen

Droomreizen die ik dit decennium hoop te maken
Welke droomreizen zou jij nog willen maken?
Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties