Tegenvallende bestemmingen

Tegenvallende bestemmingen

Als je veel reist kom je soms op bestemmingen die niet helemaal zijn wat je ervan verwacht. Herkenbaar? In dit artikel deel ik 8 tegenvallende bestemmingen.

Eerst even dit

Als je tien verschillende reizigers vraagt naar hun tegenvallende bestemmingen, dan krijg je tien verschillende antwoorden. Iedereen reist op zijn of haar eigen manier en beleeft de reis anders. Soms is het een combinatie van omstandigheden (bijvoorbeeld slecht weer) waardoor een bestemming tegenvalt. En ja, niet iedereen vindt elke bestemming leuk, dus alvast sorry als jouw favoriete reisbestemming in mijn persoonlijke lijstje met tegenvallende bestemmingen staat.

Daar komt ie: mijn tegenvallende bestemmingen

Er zijn acht bestemmingen waar ik hogere verwachten van had en die me uiteindelijk erg tegenvielen. Dit zijn ze:

Seminyak, Indonesië

Het strand in Seminyak
Het strand in Seminyak zag er niet zo tropisch uit als ik had verwacht.

Na een rondreis in Australië van iets meer dan drie weken wilde ik de lange terugreis een beetje opbreken. Bali leek me wel een mooie plek voor een stopover! Ik had slechts vier dagen de tijd en ik wilde zowel een stukje van het binnenland met de rijstvelden zien als lekker relaxen op het strand.

Ubud vond ik helemaal geweldig; ik zag daar ontelbaar veel apen (er wilde er zelfs eentje mijn tas openmaken, brutaal), de rijstvelden waren prachtig en ik heb zelden zo lekker gegeten. Daarna vertrok ik voor een strandvakantie naar Seminyak en wat had ik daar spijt van! Veel stinkende brommers en auto’s, een en al slechte restaurants en massagesalons. Het strand ook geen succes, niks mooi tropisch met palmbomen en ik werd continu lastiggevallen door verkopers. Uiteindelijk heb ik twee dagen bij het zwembad van mijn hotel gelegen. Dat was een oase van rust en het zag er prachtig uit. Het eten in het hotel was ook net zo lekker in Ubud, dus ik ging alsnog blij naar huis.

New York, VS

Times Square in New York
Zullen we gaan?

Ja, je leest het goed, New York staat ook op mijn lijstje met tegenvallende bestemmingen. Ik weet dat de halve wereld megafan van New York is en ik vond het ook echt geen vervelende stad, maar toch vond ik het wat tegenvallen toen ik er was. Misschien had ik er te veel van verwacht?

Ja, de wolkenkrabbers zijn indrukwekkend om te zien en er is onwijs veel te doen, maar het was ook megadruk en vies (al die uitlaatgassen!). Op Times Square had ik het na vijf minuten wel gezien. Ook miste ik in New York het echt ‘Amerika-gevoel’, het voelt meer als een Europese stad dan als een Amerikaanse stad. Laat mij maar lekker roadtrippen in Amerika! En ik zal New York ongetwijfeld nog een keertje bezoeken, maar dan met iets lagere verwachtingen.

Melbourne, Australië

De skyline van Melbourne
Melbourne was niet helemaal mijn stad.

Met Melbourne heb ik een beetje hetzelfde als New York. Het is een leuke stad, maar na bijna een week in Sydney (dat ik echt geweldig vond, ik zou er zo willen wonen) viel het gewoon een beetje tegen. Ja, er is genoeg te zien en te doen, maar ook deze stad voelde meer als een Europese stad. En daarvoor ga ik niet helemaal naar Australië. Het hielp ook niet dat het veel regende tijdens mijn bezoek, dus dat speelt ongetwijfeld mee met mijn gevoel bij Melbourne. Het hoogtepunt van mijn bezoek aan Melbourne was de tour naar de Great Ocean Road, dat was fantastisch! Maar ja, die ligt wel zo’n 150 kilometer van Melbourne ;)

Great Basin National Park (Nevada, VS)

Great Basin National Park
Great Basin National Park: tot nu toe mijn minst favoriete park in Amerika.

Ik ben een enorm groot fan van de nationale parken in Amerika. Vrijwel elk park dat ik bezocht is uniek en soms zelfs spectaculair. Het bezoeken van de nationale parken is voor mij zelfs een van de belangrijkste redenen om (bijna) jaarlijks af te reizen naar Amerika.

In 2019 maakte ik een grote roadtrip in het noordwesten waarbij ik veel nationale parken bezocht, de een was nog mooier dan de ander. Na een lange roadtrip over Highway 50 in Nevada (deze wordt ook wel de loneliest road in the USA genoemd) kwam ik aan bij Great Basin National Park. Nou is heel Nevada (waar ik al een paar dagen aan het rondrijden was) een Great Basin, dus het park was niet echt onderscheidend ten opzichte van de rest van het landschap. Ik had het dan ook na twee uurtjes wel gezien (ter vergelijking: in Yellowstone National Park ben ik vijf dagen geweest en daar was ik nog lang niet uitgekeken) en toen ben ik weer vertrokken. Leuk om geweest te zijn, maar Great Basin National Park is niet een plek waar ik nog een keer naartoe zou gaan.

Santa Clara, Cuba

Het mausoleum van Che Guevara in Santa Clara
Het mausoleum van Che Guevara is de enige bezienswaardigheid in Santa Clara.

Cuba is een land waar ik altijd met gemengde gevoelens op terugkijk. Het is een bijzonder land om te bezoeken en het lijkt alsof de tijd er heeft stilgestaan. De koloniale gebouwen in Havana en Trinidad vond ik prachtig, net als de felgekleurde oldtimers die overal rondrijden. Ook de vallei van Viñales en wandelen in Gran parque natural Topes de Collantes vond ik geweldig.

Wat is er dan niet leuk aan Cuba? Sommige mensen doen er alles aan om geld te verdienen. Zo spraken we een tijdje met een local over het leven in Cuba en na een gesprek van tien minuten wilde hij geld van ons omdat hij met ons had gesproken. Ook voerden ze overal flink de prijs op, alles was bijna dubbel zo duur dan volgens onze Lonely Planet die nog geen jaar oud was.

Santa Clara was misschien wel de meest saaie plek op Cuba die we bezochten. De enige bezienswaardigheid is het mausoleum van Che Guevara waar je een klein museum kon bezoeken. Wel grappig, maar in het museum lagen vooral dingen in de trant van ‘een lepel die Che ooit gebruikt heeft om in zijn koffie te roeren’. De rest van de tijd hebben we maar op een bankje op het centrale plein gezeten en ijsjes gegeten. Je moet toch wat?

San Fransisco, VS

Golden Gate Bridge in San Francisco
In San Francisco was het koud en mistig.

San Francisco had je vast ook niet verwacht op dit lijstje met tegenvallende bestemmingen? Net als New York vond ik het best een leuke stad, alleen had ik er denk ik gewoon te hoge verwachtingen van. Het begon al toen we aankwamen. Na meer dan twee weken roadtrippen in de hete woestijn in Arizona, Utah en Nevada was het ijskoud in San Francisco. En mistig! De Golden Gate Bridge konden we amper zien. Ook viel het me op dat er ontzettend veel zwervers zijn in San Francisco, wat me af en toe een best onveilig gevoel gaf.

En ja, ik heb ook echt wel leuke dingen gezien en gedaan in San Francisco (een bezoek aan Alcatraz en een ritje met de cable car), maar ik was blij toen we na twee dagen weer verder reisden.

Playa del Carmen, Mexico

Playa del Carmen
In Playa del Carmen wilden ze om 9 uur ’s ochtends al aan de tequila hebben.

Na weken rondreizen in Amerika leek het me wel lekker om even een strandvakantie te hebben in Mexico. Mijn keus viel op Playa del Carmen (ik wilde iets in de buurt van de luchthaven van Cancun). Dit zou namelijk minder toeristisch zijn dan Cancun. Nou weet ik niet hoe het in Cancun is, maar Playa del Carmen is ook een groot toeristenoord. Om negen uur ’s ochtends werd me al op elke straathoek tequila aangeboden. Helaas waren de stranden ook nogal smerig, omdat er veel zeewier aanspoelde (en dat stonk!). Uiteindelijk heb ik maar bij het zwembad van mijn fijne hotel liggen lezen. Na twee dagen in Playa del Carmen vertrok ik naar Isla Holbox en dat was precies wat ik nodig had!

Berlijn

Regen in Berlijn
In Berlijn liep ik vooral verstopt onder een paraplu.

De laatste tegenvallende bestemming op dit lijstje is een populaire stedentripbestemming in Europa: Berlijn. Iedereen is hier altijd laaiend enthousiast over en ik vond het eigenlijk nogal tegenvallen. En dat kwam ongetwijfeld door het weer: natte sneeuw, wind en regen (en dat in het voorjaar…). Ook vond ik het nogal irritant dat ik op veel plekken niet kon pinnen en op zoek moest gaan naar een geldautomaat. Dat had ik niet verwacht in een wereldstad! Nou zegt iedereen dat ik Berlijn nog eens een tweede kans moet geven en dat ga ik ongetwijfeld een keer doen. Maar dan wel met niet zulke hoge verwachtingen en genoeg contant geld.

Dit was ‘m dan, mijn lijstje met tegenvallende bestemmingen! Welke bestemmingen waren niet helemaal wat jij ervan verwacht had? Ik ben benieuwd!

Welke bestemmingen moet ik dan wel bezoeken?

Check een van mijn artikelen vol reisinspiratie of bestel een van deze heerlijke boeken waar je uren in kunt bladeren:

Ultieme bestemmingen – Lonely Planet

Wereldplekken – National Geographic

Vond je dit een leuk artikel?

Dan vind je deze artikelen misschien ook leuk om te lezen:

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt is het onderhouden van een website zoals deze niet gratis. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Het kost jou helemaal niets extra en ik krijg een kleine commissie. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 reacties