Jaaroverzicht - mijn mooiste reisherinneringen van 2018

Jaaroverzicht: mijn mooiste reisherinneringen van 2018

In mijn tweede jaaroverzicht blik ik nog een keer terug op de mooie reizen die ik dit jaar maakte. Wat waren mijn mooiste reisherinneringen van 2018?

10. Bezoek aan Isla Taquile in het Titicacameer

Titicacameer - Co op Isla Taquile

Ik heb lang getwijfeld of ik het Titicacameer zou bezoeken tijdens mijn reis in Peru, maar ik ben erg blij dat ik het alsnog heb gedaan. De Uroseilanden waren zoals verwacht een grote tourist trap, maar Isla Taquile was adembenemend (zowel letterlijk als figuurlijk) mooi. Lees hier het reisverslag dat ik hierover schreef.

9. Rijden door de Valley of Fire

Valley of fire - route

Valley of Fire State Park ligt ongeveer een uur rijden van de Las Vegas Strip en het contrast kan niet groter zijn. De rotsen zijn knalrood en de weg lijkt te golven door het park. Prachtig om te zien en om doorheen te rijden. Dit zijn de plekken die een road trip in Amerika geweldig maken. In deze blog meer foto’s van Valley of Fire State Park.

8. East Side Gallery in Berlijn

stedentrip berlijn - east side gallery 3

Hoewel het weer in Berlijn niet al te best was (natte sneeuw), wilde ik toch wel erg graag de East Side Gallery zien. Dit is een lang stuk van de Berlijnse muur vol met gave muurschilderingen. Ondanks de kou vond ik dit zeker een bezoek waard! Meer foto’s zien van de East Side Gallery? Check dan deze blog.

7. Wandelen in Nationaal Park Veluwezoom

Jaaroverzicht - mijn mooiste reisherinneringen van 2018 - wandeling in Natioaanl Park Veluwezoom

Een van mijn eerste trips in 2018, was een weekendje naar de Veluwe. Daar bezocht ik voor het eerst Nationaal Park Veluwezoom, wat een schoonheid! Het was ijskoud (-2), maar de lucht was felblauw en de uitzichten waren prachtig. Perfect voor een winterse wandeling.

6. Uitzicht vanaf Observation Point

Observation Point - observation point

De allereerste lange wandeling die ik maakt in 2018 was naar Observation Point in Zion National Park. Een prachtige route met een pittige klim en een geweldig uitzicht. In deze blog een uitgebreide beschrijving van de wandeling naar Observation Point.

5. Eerste blik op Machu Picchu

Jaaroverzicht - mijn mooiste reisherinneringen van 2018 - eerste blik op Machu Picchu

Na vier dagen wandelen stond ik op 26 juli om half 7 ‘s ochtends bij de Sun Gate en zag ik Machu Picchu voor het eerst. De zon was amper op, er waren amper toeristen (ik stond daar ongeveer met 20 mensen), een kippevelmomentje dat ik nooit zal vergeten.

4. Voor het eerst vliegen in business class

In Business Class naar Praag - ontbijt KLM

Iedere keer dat ik vlieg hoop ik op miraculeuze wijze een keer een gratis upgrade te krijgen naar business class, maar helaas is me dat nog nooit overkomen. Toen ik voor een mooie prijs een business class ticket naar Praag kon boeken, heb ik dat dan ook meteen gedaan. Ik wilde dat zo graag eens meemaken! En ook al was het een Europese vlucht, ik heb er met volle teugen van genoten. Overal voorrang, heerlijk eten en lekker relaxen in de lounges. Ik vond het een topervaring. In deze blog kun je het reisverslag lezen van mijn business class trip naar Praag.

3. Zion National Park zonder toeristen

Reisverslag Zion National Park - Parus trail

Toen ik Zion National Park voor het eerst bezocht in de zomer van 2016, krioelde het van de toeristen. Ik moest 1,5 uur te wachten tot ik aan de beurt was om de shuttle bus in te gaan en tijdens de wandeling naar Angels Landing liep ik nooit alleen. Wat een verschil met maart 2018! We hadden het idee soms alleen in het park te zijn, lege paden en in de shuttle bussen zaten amper mensen. Hoewel het wat fris was in de ochtend, was het de perfecte temperatuur voor het maken van lange wandelingen. Zo fijn!

2. Eerste klim naar 3700 meter

Huaraz 2 - spring

Tot afgelopen zomer had ik nog nooit een bergwandeling gemaakt op grote hoogte. Daar kwam verandering in toen ik een paar dagen in het Peruaanse stadje Huaraz verbleef. Midden in de Andes is het de perfecte plek om een paar gave wandelingen te maken. De eerste wandeling die ik maakte was naar Laguna Wilcacocha op 3700 meter. Hoewel het slechts een korte wandeling was (6 kilometer) was het me toch een portie pittig! De laatste 100 meter waren veruit het zwaarst, maar wat was ik blij dat ik op de top stond! En ik was ook best wel trots op mezelf, dat ik dit gewoon heb gedaan! Daarna zou ik nog wandelingen maken tot 4200 en 4500 meter, maar die eerste keer is toch wel mijn grootste mijlpaal.

1. De Inca Trail

Inca Trail start

De onbetwiste nummer 1 van deze lijst is de Inca Trail. Ik had deze trip al geboekt in oktober 2017 en heb er maanden naar uit gekeken. Het was een perfecte wandeling met prima weer, geweldig mooie uitzichten, kamperen op de mooiste plekken, lekker eten, goed gezelschap en natuurlijk de mooie inca ruïnes die werkelijk overal verstopt zaten. Ik ben zo blij dat ik hiermee mijn reis door Peru heb afgesloten, een ervaring om nooit meer te vergeten.

Meer jaaroverzichten

Ben je benieuwd naar mijn mooiste reisherinneringen van de afgelopen jaren? Lees dan ook deze artikelen:
Jaaroverzicht: mijn mooiste reisherinneringen van 2019
– Jaaroverzicht: mijn mooiste reisherinneringen van 2017
– Jaaroverzicht: mijn mooiste reisherinneringen van 2016
Jaarlijst 2015: Reis top 10

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties