Jaaroverzicht mooiste reisherinneringen van 2019

Jaaroverzicht: mijn mooiste reisherinneringen van 2019

In mijn tweede traditionele jaaroverzicht blik ik nog een keer terug en deel de mooiste reismomenten en reisherinneringen van 2019.

10. Helikoptervlucht over de Las Vegas Strip

Helikoptervlucht over de Las Vegas Strip
Ik startte mijn reis van drie maanden in Amerika in Las Vegas. Voor mij een fijne plek om te beginnen, want ik ben was er al twee keer eerder geweest en ik wist de weg. Via het Facebookspel MyVegas had ik een hoop leuke freebies bij elkaar gespaard en een daarvan was een helikoptervlucht over de Las Vegas Strip. Ik was een beetje zenuwachtig (heb regelmatig last van vliegangst), maar de zenuwen waren zo verdwenen toen we over de lichtjes van de Las Vegas Strip vlogen. Magisch mooi!

9. Een bezoek aan de McDonalds op de PCT

Van Big Bear Lake naar Wrightwood - Pacific Crest Trail week 4 - McDonalds
Wie had ooit gedacht dat een bezoek aan de McDonalds op dit lijstje met mooiste reisherinneringen van 2019 terecht zou komen? Ik niet! Vantevoren had ik heus wel gehoord dat er op de Pacific Crest Trail een McDonalds zou zitten, maar ik was eigenlijk van plan om die over te slaan. Niets was minder waar, want ik had me zin in een burger en een milkshake na drie weken wandelen! De route er naar toe was trouwens een van de mooiste stukjes van de trail, dus ik was helemaal gelukkig toen ik aankwam in de McDonalds. Als klap op de vuurpijl kwam ik ook nog eens een hele hoop leuke mensen tegen die ik al een week of langer niet had gezien, dus het was er reuzegezellig. Never forget!

8. Glühwein drinken op de kerstmarkt in Wenen

Co op de kerstmarkt
Ik maakte dit jaar welgeteld een stedentrip: in november ging ik een lang weekend naar Wenen. Genieten van de prachtige gebouwen, een bezoek aan het paleis van Sisi en lekker eten en drinken. Natuurlijk moet je in Wenen ook een van de vele kersmarkten bezoeken en wij bezochten de grootste voor het raadhuis. Overal lichtjes, een ijsbaan en het rook er heerlijk naar glühwein. Waar we ook lekker een paar van hebben gedronken. Genieten!

7. Beren op de weg

Terug in Californie - Beer in Lassen Volcanic National Park
Tot dit jaar had ik nog nooit beren gezien in het wild, maar inmiddels staat de teller om twaalf (inclusief twee grizzlyberen)! Het eerste moment dat ik een beer zag zal ik nooit vergeten, want die rende pal voor mijn auto over de weg heen in Crater Lake National Park. Ik schrok me kapot!

De tweede keer was net zo memorabel, dit was namelijk de dag erna in Lassen Volcanic National Park. Een prachtige beer gleed van een besneeuwde helling zo op de weg voor me. Deze keer schrok ik iets minder hard en heb ik nog een foto kunnen maken. Heel gaaf om te zien!

6. Felgekleurde hot springs in Yellowstone

Grand Prismatic van bovenaf
Van tevoren had ik wel verwacht dat een bezoek aan Yellowstone een van de hoogtepunten van mijn reis zou worden en dat was ook zeker het geval. Ik heb onwijs genoten van de mooie landschappen, het wildlife en de geisers. Maar het allermooist vond ik de felgekleurde hot springs. Vooral de Grand Prismatic vond ik echt onaards mooi!

5. Wandelen in de sneeuw op San Jacinto

Hiken in de sneeuw op San Jacinto

San Jacinto is de eerste hoge berg die je tegenkomt op de Pacific Crest Trail en lag dit jaar vol met sneeuw. Hoewel de uitzichten op Palm Springs geweldig waren, heb ik ook veel gevloekt, wat een ellende om met 15 kilo op je rug over zo’n berg te moeten wandelen!

Gelukkig was ik niet alleen en heb ik me samen met Chad en Sarah over deze berg geworsteld. We hebben hard gelachen om onze valpartijen en waren compleet kapot en dolgelukkig toen we aan de voet van de berg in het dorpje Idyllwild stonden. Het was mijn eerste avontuur in de sneeuw en er zouden in de weken erna nog een aantal volgen, maar die eerste keer vergeet ik nooit meer.

4. Eerste blik op Honolulu en Diamond Head

Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - Honolulu vanuit het vliegtuig
Ik heb echt jarenlang gedroomd over een reis naar Hawaii. Dankzij de televisieserie Hawaii 5-0 kon ik de kust van Honolulu met de vulkaan Diamond Head uittekenen. Op 11 mei was het zo ver en toen ik na vijf uur vliegen deze wereldberoemde kustlijn zag, had ik kippenvel. Zo gaaf om eindelijk op Hawaii te zijn!

3. Verrast worden door de schoonheid van Haleakala National Park

Paradijselijk Maui - Haleakala National Park close up krater
Hawaii kent twee nationale parken: op het eiland Hawaii (Big Island) ligt Volcanoes National Park en op Maui ligt Haleakala National Park. Van die twee wilde ik vooral die eerste zien en Haleakala was leuk om even langs te rijden. Dacht ik. Want mijn bezoek aan dit park was een van de grootste verassingen van mijn reis en misschien wel de allermooiste plek die ik heb bezocht.

De kleuren, de vormen, de uitzichten, deze plek is echt zo belachelijk mooi. Elke keer als ik de foto’s weer bekijk kan ik er niet onderuit. Wat een prachtplek.

2. Me onoverwinnelijk voelen op de Pacific Crest Trail

Gelukkig op de PCT
Wandelen op de Pacific Crest Trail is niet makkelijk. Alles doet pijn, je bent supersmerig, bang voor ratelslangen en elke avond voer je een gevecht je tegen de wind om je tent op te zetten. Maar toch; de vrijheid, de mensen, de rust, de ruimte, de uitzichten, het is een ervaring om nooit meer te vergeten.

Ik was misschien wel het allergelukkigst op dag 28 van de trail. Ik moest meer dan 30 kilometer lang omhoog klimmen en ik zag er onwijs tegenop. Maar het ging zo makkelijk, ik voelde me echt een superwoman! Ondanks de loeizware rugzak met vijf liter water (er was geen water op dit deel van de PCT) en ik had geen centje pijn. Ik vloog over de trail. Diverse malen ben ik gestopt om te genieten van de mooie uitzichten en ik had alleen maar een hele grote glimlach op mijn gezicht. I can do this!

1. Kamperen op ontelbaar veel mooie plekken

Kamperen op de Jumbo Rocks Campground

Lange tijd moest ik niets van kamperen hebben, maar dit veranderde in 2014 na een bezoek aan Glastonbury. Ik vond het zelfs zo tof, dat kamperen in de woestijn in 2016 bovenaan mijn lijstje met mooiste reisherinneringen stond.

Dit jaar heb ik ontelbaar vaak gekampeerd in Amerika en ik ben wakker geworden op zoveel mooie plekken! Een paar van mijn favorieten:
– Midden in Joshua Tree National Park op de Jumbo Rocks Campground (Californië)
– Tussen de bloeiende cactussen in de woestijn na de afdaling van San Jacinto (Californië)
– Op de top van een berg in Angeles National Forest (Californië, te zien op de foto hieronder)
– Jenny Lake Campground met uitzicht op Grand Teton (Wyoming)
– Madison Campground in Yellowstone tussen de bizons (Wyoming)

Van Wrightwood naar Acton - Mijn laatste week op de Pacific Crest Trail - tentsite

Ik vond het echt heerlijk om backpackend en kamperend zoveel mooie plekken in Amerika te ontdekken en kan niet wachten om weer terug te gaan. Wat een reisjaar!

Dit waren mijn mooiste reisherinneringen van 2019! Wat heb jij dit jaar allemaal beleefd op reisgebied?

Meer mooie reisherinneringen

Benieuwd naar andere mooie reisherinneringen? Lees dan ook een van deze artikelen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties